5 Tips voor het verbouwen van je badkamer

Bij het verbouwen van de badkamer komt veel kijken. Het is nu gewoon echt nodig om de huidige badkamer een opfrisbeurt te geven. Want de badkamer tegels zijn kapot of de douche blijft lekken. Met deze 5 tips krijg je een beter beeld bij jouw nieuwe badkamer.

1.Een moodboard

Breng je persoonlijke wensen in kaart, dit kan je simpelweg doen door een moodboard of collage te maken. Op Pinterest kan je veel goede inspiratie op doen. Denk ook aan een kleurenpalet, hier kan je straks de accessoires op af stemmen.

2.Bad of douche

Een zeer lastige keuze, maar sanitair is zeer belangrijk in de badkamer. Heb je de ruimte om een bad te laten plaatsen of heb je daar liever de wasmachine en droger? Let vooral op bij jouw familie, vrienden en als je op vakantie gaat. Hoe is daar de badkamer ingedeeld. Je ervaringen kunnen deze keuze beïnvloeden, want vind je een opstapje vervelend of is dat geen probleem?

3. Tegelwerk op de muur en vloer

Welke tegel past het beste bij jouw nieuwe badkamer? Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar het moet ook praktisch zijn bij het schoonmaken bijvoorbeeld. Grote tegels laten het optisch groter lijken. In een kleinere badkamer kan je beter kiezen voor lichte kleuren. Voor de vloer is het verstandig om antislip tegels te kiezen, zo voorkom je vervelende situaties.

4. De meubels

Je opbergruimte wil je graag uit het zicht hebben, om de badkamer in zijn geheel rustig te laten ogen. Hiervoor kan je het best een badkamer kast kopen, waar je bijvoorbeeld je handdoeken en douchespullen kan opbergen. Houdt wel rekening met de stijl van je badkamer, misschien dat lades beter aansluiten in het geheel.

5. Finishing touch

De badkamer is een plek om tot rust te komen. Ontspannen in bad of onder de douche met een muziekje vanuit de draadloze luidspreker. Dan is het wel prettig dat je niet in het donker zit. Krijgt de badkamer al veel daglicht of is verlichting toch wel verstandig. Voor de badkamer zijn speciale lichten verkrijgbaar, net zoals bijvoorbeeld een spotje boven de spiegel. Het is praktisch en zorgt voor sfeer.

Hopelijk kan je met deze tips aan de slag. Geniet vooral van je badkamer zodra deze klaar is!

Geef een reactie