Buitengesloten uit huis

Buitengesloten uit huis

HELP: Ik ben buitengesloten uit mijn huis.

Één van de meest stressvolle momenten in het leven: jezelf buitensluiten uit huis. Maarja, wat nu? en wat moet u doen? Wij zochten het uit en hopen u in deze blog op weg te kunnen helpen!

Stap 1: U bent buitengesloten uit uw huis en komt helaas niet meer binnen. Het eerste wat u kunt doen is om te kijken of u toch niet zelf binnen kunt komen. Soms kunt u namelijk nog via een andere deur naar binnen. Is dit niet mogelijk dan kunt u verder naar stap 2.

Stap 2: Raadpleeg vrienden of kennissen in uw omgeving. Hebben zij misschien een sleutel van uw huis?

Stap 3: Geen deur open en niemand heeft een sleutel? Bel dan een slotenmaker op. Leg hen uit waarom u buitengesloten huis staat.  Vervolgens zal de slotenmaker snel richting uw woning komen. Vaak zijn zij binnen het uur aanwezig.

Stap 4: De slotenmaker controleert of u de eigenaar of bewoner bent van de woning of het pand. Als dit zo is dan kunnen zij aan de slag. In veel gevallen gaat dit schadeloos zodat er geen nieuw slot in de deur hoeft. Soms moeten ze het slot vervangen.

Stap 5: SCORE! U staat weer warm en droog binnen.

Het slotenmakersvak: een echt ambacht

Slotenmakers is niet zomaar iets dat iedereen kan doen.... het is een echt ambacht. Slotenmakers doen normaal gesproken dan ook een trainingsprogramma bij instellingen zoals het Expert Training Center Benelux, die lessen aanbiedt uit een groot assortiment van veiligheidsonderwerpen. Niet alleen moeten slotenmakers namelijk weten hoe ze verschillende soorten sloten kunnen kraken, ze moeten ook leren hoe sloten werken en in elkaar zitten. 

Andere situaties waarbij een slotenmaker wel erg handig kan zijn

Buitengesloten uit auto

Buitengesloten uit een auto

Als je uit je auto bent gesloten en snel ergens naar toe moet, moet je eigenlijk eerst de politie bellen voordat je een slotenmaker belt. Ten eerste omdat politie agenten sneller naar je toe kunnen komen, en ten tweede omdat alle politie agenten opgeleid zijn in het inbreken van auto’s. Ze kunnen je sneller in je auto krijgen en dat zonder kosten. Echter, sommige nieuwe auto’s die niet een formele slot en sleutel systeem hebben, hebben nog steeds de kennis van een slotenmaker nodig.

Persoonlijke spullen achter slot en grendel

Één van de beste redenen om een slotenmaker te ontmoeten is wanneer je op zoek bent om je eigen persoonlijke slot en sleutel systeem voor een kluis, kamer in je huis of een ander doel te creëren. Omdat slotenmakers vereist zijn om uitgebreide kennis op veiligheidssystemen te hebben, helpen ze je graag om een uniek systeem te creëren die niemand kan kraken – behalve de slotenmaker, natuurlijk.

Tips en aanraders voor het vinden van een slotenmaker

Bent u buitengesloten uit uw huis en bent u woonachtig in Nijmegen? Deze slotenmaker in Nijmegen zou zeker moeten weten hoe hij zelfs de stevigste sloten kan kraken!

Geef een reactie