Een bedrijfstuin laten ontwerpen en aanleggen

Een bedrijfstuin biedt vele voordelen. Zo ervaren medewerkers hun werkomgeving als prettiger, neemt stress af en neemt de creativiteit juist toe. Maar eerlijk is eerlijk, een bedrijfstuin is voor veel bedrijven ook een forse investering. Daarom is het belangrijk om bij het ontwerp van de tuin en het aanlegproces rekening te houden met een aantal aspecten. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Het ontwerp van de tuin

Ja, het laten maken van een ontwerp van de tuin kost geld, maar zoals voor ieder project geldt is een goede voorbereiding het halve werk. Dat geldt ook voor een bedrijfstuin. Belangrijke zaken om in het ontwerp van de tuin mee te nemen zijn:
· De zitplekken: hoeveel zijn er nodig, zodat personeel tijdens de lunch niet verplicht staand moet eten.
· De beplanting: deze moet op een dusdanige manier zijn samengesteld, zodat de tuin er het gehele jaar door mooi bij staat.
· De snelheid waarmee de beplanting groeit. Je zit er immers niet op te wachten om keer op keer een hoveniersbedrijf te moeten betalen om de beplanting te snoeien.
· De bestrating: rijden er zware voertuigen door de bedrijfstuin? Dan moet de bestrating sterk genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen
· Schaduwrijke plekken: zijn er natuurlijke schaduwrijke plekken in de tuin, zodat je niet wegsmelt als je zomers in de tuin zit te lunchen?

Kortom, bij het ontwerpen van een tuin moet je met nogal wat zaken rekening houden. Om het overzicht te bewaren en om een beter beeld te krijgen van hoe je bedrijfstuin er straks uit komt te zien, is het aan te raden om een 3D tuinontwerp te laten maken. Professionele tuinontwerpers kunnen zelfs een video maken, zodat je van tevoren door de tuin kunt wandelen en kunt ervaren of het ontwerp aansluit bij je wensen.

De aanleg

Tijdens de aanleg van de bedrijfstuin is het van belang dat het hoveniersbedrijf je goed op de hoogte houdt van de voortgang en eventuele bijzonderheden. Ook is het van belang om afspraken te maken over eventueel meerwerk: hoe wordt hiermee omgegaan?

Het onderhoud van de bedrijfstuin

Wanneer de bedrijfstuin eenmaal staat, moet hij natuurlijk onderhouden worden. Het is aan te raden om het ontwerp, de aanleg en het onderhoud bij hetzelfde hoveniersbedrijf onder te brengen. Op die manier heb je altijd één aanspreekpunt. Bij het opstellen van een offerte voor het ontwerpen en aanleggen van een bedrijfstuin, is het de daarom van belang om ook naar de prijs voor het tuinonderhoud te vragen. Op die manier kom je na de aanleg niet voor vervelende financiële verrassingen te staan, waarvoor het beschikbare budget niet toereikend is.

Oriënteer je goed

Een bedrijfstuin is een forse investering, maar het levert je ook veel zakelijk voordeel en werkplezier op. Om een goed beeld te krijgen van wat een hoveniersbedrijf voor je kan betekenen, is het aan te raden om minimaal 2 offertes uit te laten brengen zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Let daarbij niet te veel op de prijs, zolang de prijs maar binnen het budget blijft. Het is namelijk veel belangrijker dat de aanleg van de tuin en het onderhoud op vakkundige wijze worden uitgevoerd, dan dat je geld bespaart maar er slecht werk wordt geleverd.

Om je alvast op weg te helpen, hebben we bedrijf opgezocht dat veel ervaring heeft met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van bedrijfstuinen. We kwamen daarbij uit op Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk. Bekijk de website van Aardoom Hoveniers.

Geef een reactie