Erfafscheiding laten plaatsen? Dit zijn de mogelijkheden

Goede erfafscheiding is belangrijk. Erfafscheiding geeft niet alleen de erfgrens aan, maar voorziet jouw tuin of terrein ook van privacy en zorgt ervoor dat onbevoegden jouw tuin niet zomaar kunnen betreden. Erfafscheiding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor natuurlijke erfafscheiding of de klassieke schutting, maar behoren ook schanskorven tot de mogelijkheden. Wij geven je van alle mogelijkheden de voordelen en nadelen.

Natuurlijke erfafscheiding

Schanskorven

Ben jij op zoek naar een unieke, sterke vorm van erfafscheiding en wil je direct genieten van privacy? Dan zijn schanskorven iets voor jou. Schanskorven zijn grote korven, gemaakt van gaas. Deze korven worden gevuld met breukstenen en kunnen vervolgens gebruikt worden als erfafscheiding. Schanskorven hebben een stoere en robuuste uitstraling en passen dankzij het grote aanbod aan breukstenen in elke tuin. Breukstenen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, waardoor ze de schanskorven overal geplaatst kunnen worden. Wil jij een schanskorven erfafscheiding laten plaatsen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor schanskorven van een schanskorvenspecialist. De schanskorven van een specialist zijn vaak van hogere kwaliteit dan de schanskorven van een bouwmarkt. Ze zijn gemaakt van sterker gaas, waardoor de schanskorven niet uitbuiken door het gewicht van de stenen. De schanskorven van Gabion schanskorven zijn van hoge kwaliteit en geven jouw tuin een prachtige uitstraling.

Natuurlijke erfafscheiding

Natuurlijke erfafscheiding is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kan je er voor kiezen om een haag te laten planten, maar is het ook mogelijk om een gaasschutting te plaatsen en daar klimopplanten tegenop te laten groeien. Het duurt ongeveer twee jaar voordat een erfafscheiding met klimopplanten volledig is dichtgegroeid. Hoe lang het duurt voordat een haag is dichtgegroeid is afhankelijk van het soort haagplant. Het nadeel van natuurlijke erfafscheiding is dat het enige tijd kan duren voordat de erfafscheiding voldoende is dichtgegroeid en jij kan genieten van privacy. Het voordeel van natuurlijke erfafscheiding is dat het jouw tuin voorziet van een prachtige, groene omlijsting.

De klassieke schutting

De laatste vorm van erfafscheiding is de klassieke schutting. Ook op het gebied van schuttingen zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je kiezen voor een combinatie van hout en metselwerk, maar kan een gewone houten schutting ook heel mooi zijn. Schuttingen hebben, net als schanskorven als voordeel dat je direct privacy hebt. Het nadeel is echter wel dat ze relatief veel onderhoud nodig hebben en dat de goedkopere varianten een vrij korte levensduur hebben.

Geef een reactie