Het belang van otoplastieken in de bouw

De bouwsector is één van de belangrijkste sectoren waarin een optimale gehoorbescherming van cruciaal belang is. De reden hiervoor hoeft uiteraard niet ver te worden gezocht. Net omdat mensen die actief zijn in de bouw doorgaans niets aan het toeval over willen laten is het zo dat zij veelal de uitgesproken voorkeur geven aan zogenaamde otoplastieken. Otoplastieken in de bouw zijn zo populair omdat ze er om bekend staan niet alleen precies die bescherming te bieden die is vereist, maar tegelijkertijd ook een uitstekend draagcomfort te garanderen. Ben jij ook benieuwd naar de precieze voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van otoplastieken in de bouwsector? Wacht dan niet langer en ontdek ze snel hier in dit artikel!

Waarom gebruikmaken van otoplastieken in de bouw?

Er bestaan heel wat goede redenen waarom otoplastieken in de bouw door de jaren heen zo populair zijn geworden. In eerste instantie is er de optimale bescherming die kan worden geboden. Daar waar universele gehoorbescherming nog wel eens durft te lekken geldt dat in principe niet voor op maat gemaakte otoplastieken. Dit gezegd hebbende is het wel mogelijk om gebruik te maken van verschillende filters. Door het toepassen van een bepaalde filter wordt het dan ook mogelijk om bijvoorbeeld alarmsignalen alsnog door te laten. Ook communicatie op de werkvloer met andere werknemers wordt op deze manier perfect mogelijk gemaakt.

Een ander niet onbelangrijk voordeel van otoplastieken in de bouw heeft betrekking tot het optimale draagcomfort dat er mee kan worden gerealiseerd. Wanneer je de volledige dag in niet de meest voor de hand liggende omstandigheden gehoorbescherming moet dragen spreekt het voor zich dat een zo optimaal mogelijk comfort van cruciaal belang is. Dat comfort weten otoplastieken moeiteloos te realiseren.

Voor welke nadelen dien je aandachtig te zijn?

Gebruikmaken van otoplastieken in de bouw is ongelofelijk interessant. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er tevens enkele mogelijke nadelen zijn om bij stil te blijven staan. In tegenstelling tot bij universele gehoorbescherming is het bijvoorbeeld zo dat maatwerk gehoorbescherming niet kan worden uitgewisseld met anderen. Daarnaast is er ook nog het kostenplaatje. Omwille van het feit dat otoplastieken op maat worden gemaakt spreekt het voor zich dat de gemiddelde kostprijs ervan hoger ligt in vergelijking met universele gehoorbescherming. Je krijgt er wel heel wat interessante voordelen voor in de plaats.

Hoelang kan je gebruikmaken van otoplastieken?

Bovenstaande informatie heeft duidelijk gemaakt dat het gebruik van otoplastieken in de bouwsector heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. Een eveneens niet onbelangrijke vraag die veel mensen zich echter stellen is hoe lang de otoplastieken nu precies mee blijven gaan. Met andere woorden, biedt deze vorm van gehoorbescherming een goede levensduur of niet? Absoluut. Gemiddeld kan je er rekening mee houden dat otoplastieken over een levensduur beschikken van zo’n drie à vier jaar. Dat lijkt misschien eerder aan de beperkte kant, maar dat is het niet. De ooropening van de mens verandert immers door de jaren waardoor geluid als het ware kan gaan lekken. Omwille van deze reden is het aan te raden om je otoplastieken één keer per jaar te laten controleren.

Geef een reactie