kantoor inrichten met klein budget

Goedkope kantoorinrichting

5 tips voor het inrichten van een kantoor met een klein budget

Er komt flink wat kijken bij het inrichten van een kantoor. Met de trends in het ontwerpen van kantoorruimtes, is het moeilijk om bij te blijven met de nieuwste trends zonder een grote som geld uit te geven aan ideeën voor kantoorinrichting. Niet alleen bedrijven, ook freelancers en ondernemers die thuis werken zijn op zoek naar creatieve ideeën voor thuiskantoren. Gelukkig hoeft u geen fortuin uit te geven om de ruimte van uw bedrijf indrukwekkend te maken voor bezoekers en uitnodigend voor uw team. Van DYI ideeën tot tweedehands bureaus, hier zijn 5 tips voor het inrichten van een kantoor met een klein budget!

1. Bedenk wat het belangrijkste is

Voordat u heel enthousiast allemaal bureaus en stoelen gaat aanschaffen is het belangrijk om na te denken wat voor soort kantoor u wilt. Wat voor soort ontwerp moet uw kantoor hebben? Wat voor apparatuur is er nodig? Wat voor kleurschema moet er komen? Er zijn veel vragen zoals deze, die u zullen helpen om met juiste antwoorden te komen. Schrijf al deze prioriteiten op papier, dan heeft u altijd iets om op terug te komen.

2. Wat kunt u zelf doen?

Al het werk wat u zelf kunt uitvoeren is werk waar u niet voor hoeft te betalen. Denk er bijvoorbeeld over na om zelf het schilderwerk te doen. Het toevoegen van een frisse, levendige kleur of een rustige, kalmerende kleur zal de toon zetten voor uw werkruimte. En als u geen professional bent in schilderen, wees nooit bang. Het grootste deel van de ruimte wordt waarschijnlijk toch bedekt met meubilair of muurdecoraties. Als u zich echt creatief voelt, sjabloneer dan een rand rond het bureau. Of behang aan één muur om de ruimte te definiëren.

3. Ga voor gebruikte kantoormeubelen

Veel grote kantoren worden regelmatig gerenoveerd en vervangen al hun meubelen, terwijl er niks mis mee is. Kwaliteitshotels vernieuwen de kamers om de 4 of 5 jaar. Misschien kunt u er een gebruikte stoel of bureau voor weinig geld vinden. U kunt overal tweedehands kantoormeubelen vinden, van gewone tweedehands winkels tot gespecialiseerde 2e hands kantoormeubelen outlets.

4. Ga voor groen

Heeft u een paar betaalbare decoraties nodig? Voeg planten toe aan uw kantoorinrichting. Een paar planten zijn niet alleen een goedkope decoratie; het kan ook helpen om werknemers gelukkiger te maken en hun productiviteit tot wel 15% verhogen! Weet u niet zeker welke plantensoorten het beste werken in uw kantoor? Deze planten zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben niet veel aandacht nodig.
  • Spinplant
  • Citroenmelisse
  • Philodendron
  • Vrede lelie
  • Drakenklimop
Natuurlijk hoeft u niet te stoppen bij potplanten. Verticale plantenmuren, of levende muren, zijn erg populair in kantoren. Is dit toch wat te ingewikkeld? Dan kunt u natuurlijk ook voor nepplanten kiezen.

5. Bespaar niet op uw stoelen!

Stoelen: Dit is toch waar u de meeste tijd in gaat doorbrengen, dus is het belangrijk dat u fijn kunt zitten. Verstelbare bureaustoelen voor op bureaus, lage kussens en kleurrijke krukjes voor casual gebruik, stoelen zonder armleuningen of op maat gemaakte stoelen. Als u comfortabel kan zitten komt de rest vanzelf. En als u voor stoelen gaat die passen bij het thema van de ruimte is het ook nog een mooie kantoordecoratie!

Geef een reactie