Luxaflex

Luxaflex is een A-merk en ondertussen een begrip op het gebied van raamdecoratie. Het is de beste horizontale jaloezie om elk raam op de meest fraaie en praktische wijze mee aan te kleden. Je regelt zelf de mate van lichtinval en hebt de jaloezieën in ontzettend veel uitvoeringen en evenveel kleuren.

Je regelt de mate van lichtinval op perfecte wijze

Er zijn ondertussen ontzettend veel producten verkrijgbaar om je ramen mee aan te kleden, toch blijft de positie van het merk Luxaflex in de top telkens weer onaangetast. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat je de mate van lichtinval op perfecte wijze kunt regelen. Is de zon erg fel? Dan kantel je de Luxaflex gewoon iets meer en houd je de soms vervelende zonnestralen buiten je huis. Wil je absolute privacy, dan sluit je de Luxaflex in de avond om die ’s morgens weer te openen en te genieten van de lichtinval.

Luxaflex van hout is in opmars

Ander voordeel van de jaloezieën is dat je ongelimiteerd kunt variëren en het feit dat er voor elk interieur passende producten beschikbaar zijn. Je hebt Luxaflex in verschillende materialen, breedtes en in tal van uiteenlopende afwerkingen. Niets lijkt onmogelijk wat betreft deze beroemde jaloezieën, die in heel veel gevallen van aluminium zijn. Luxaflex van aluminium is vooral erg praktisch. In opmars zijn jaloezieën van hout en dan specifiek in de kleur wit, een houtkleur of grijs gebeitst. Jaloezieën gemaakt van hout stralen een natuurlijke warmte uit, veel meer in elk geval dan die van aluminium. Uiteraard heeft het hout dat gebruikt wordt het milieuvriendelijke FSC-keurmerk.

Kunststof jaloezieen in houtlook voor in de badkamer

Ook trendy zijn jaloezieën van bamboe. Dit lichte en dunne materiaal zorgt voor minder verlies van daglicht, terwijl het qua uiterlijk erg veel lijkt op Luxaflex van hout. Hout is echter veel minder geschikt voor in de badkamer omdat het simpelweg te gevoelig is voor vocht. Dat probleem is echter opgelost door de ontwikkeling van jaloezieën van kunststof maar met de uitstraling van hout. De in elk huis onmisbare jaloezieën zijn er ook in stof en in leer. Houten jaloezieën passen in vrijwel elk interieur; dus zowel in een landelijk interieur als in een stijl die meer retro of vintage genoemd kan worden. Je kiest overigens uit lamelbreedtes van tussen de vijftig en zeventig millimeter. Dit heeft invloed op de mate van lichtinval.

Kiezen tussen een ladderkoord en een ladderband

Luxaflex van aluminium is weer perfect voor elke werkkamer of op kantoor. Je krijgt zo voldoende daglicht in je kantoor om heerlijk te kunnen werken. Koop je jaloezieën, dan moet je kiezen tussen een ladderkoord en een ladderband. Een ladderkoord geldt als de standaard, zijn de lamellen wat breder dan is de ladderband een optie. Dit is een band van textiel die elke raamdecoratie net dat beetje extra’s geeft. Ladderband is er in twee verschillende breedtes en in diverse kleuren. In feite kun je Luxaflex geheel naar eigen wensen laten maken.

Geef een reactie