5 Vloertrends in 2018

5 Vloertrends in 2018

Vloertrends in 2018 - Woonleven.com

De vloertrends van dit jaar

Een jaarlijks terugkerend fenomeen, de vloertrends. Woonleven deed onderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen en trends in vloerenland. Wat zijn de grootste veranderingen ten opzichte van 2017? En wat geeft uw interieur meer stijl in 2018? Een overzicht van de 5 belangrijkste ontwikkelingen

1. Bruin is Hot en Happening

Vloertrends Bruine Kleur

Bruin is het nieuwe zwart. Een ontwikkeling die door veel designers wordt gezien als dé ontwikkeling van 2018. Waren 2016 en 2017 nog de jaren dat er veel strakke kleuren gebruikt werden, 2018 is retro.

En zeg nou zelf wat is meer retro dan Bruin? De mooiste houten vloeren zijn tenslotte de vloeren die gezelligheid uitstralen.

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een good old ‘bruine houten vloer’. De warme gloed verovert het hart en de ziel. Maar past bovendien ook bij een zeer uiteenlopende selectie van meubels.  Voor ieder huis en elke smaak is er wel een vloervariatie die passend is.

Is dan alleen een bruine houten vloer hot en happening? Zeker niet! Ook de bruine laminaat vloeren raken volop in trek. De meest populaire volgens echte kenners? De dolce laminaatcollectie van Balterio mag zeker niet ontbreken! Oogt als een zware eikenhoutenvloer, maar is toch echt een laminaatproduct.

 

2. Betondesign vervolgt haar opmars

Vloertrends 2018 - Betondesign

Tegenstrijdig met de ontwikkeling dat bruin het nieuwe zwart is, is de opmars van de betondesign vloer. We kenden deze vloer al uit eerdere jaren. Gestaag gaat de opmars, maar ook in 2018 zal dit pareltje door denderen.  Strak en Grijs. Maar vooral een lekkere industriële vibe, dat is wat de betondesign vloer met zich mee brengt.

De betondesignvloer geeft een kamer meteen een ruwe en stoere uitstraling. Ideaal voor mensen met een interieur vol hoekige vormen. In de regel wordt deze vloer vaak toepast in kamers met zoals een (woon)keuken, of badkamer. Echter zien we de vloeren ook steeds vaker terugkomen in kantoorlocaties en bij bedrijven.

De vloer is ook nog eens eenvoudig aan te brengen als afwerkvloer. En dan nog een geheimpje: Vergeet uw muren niet, betondesign is namelijk ook een prachtige wanddecoratie.

 

3. Gekke vormen en unieke shapes

Vloertrends Balterio

2017 was het jaar dat gekke vormen hun intrede deden. 2018? NOG VEEL GEKKER! Designers laten hun creativiteit op zijn beloop en komen met steeds gekkere vormen en unieke shapes.  Grafische designs komen steeds vaker terug in vloercollecties.

Driehoeken en vierkanten, prisma’s. A lle varianten komen voorbij. Het gaat niet alleen om de vorm, maar ook materialen worden met elkaar gemixt.  Gaat u voor de vloer met gekke vormen? Dan krijg deze ruimte een opvallende en eigentijdse uitstraling!

De meest gekke collecties zijn wij tegen gekomen, maar de Balterio Xpressions serie spant toch echt de kroon. Rechts een voorbeeld uit deze uitdagende en onortodoxe vloercollectie.

 

4. PVC is het nieuwe hout

PVC, dat is toch waar die buizen van gemaakt zijn waar elektriciteitskabels doorheen gaan? Klopt!

In vloerland is dit echter ook een veelgebruikt materiaal.  Maar dat wisten jullie natuurlijk al.  Pvc vloeren, ofwel pvc laminaat is sterk in opkomst. Dit type vloeren wordt ook vaak kunststoflaminaat genoemd.

Steeds vaker kiezen consumenten voor een PVC Vloer. Dit komt doordat ze tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn!

PVC vindt je overal. badkamers, woonkamers en slaapkamers. Dat komt omdat pvc-vloeren ten opzichte van vloertypen zoals hout, laminaat en vloerzeil een aantal voordelen hebben. Zo zijn pvc-vloeren vochtbestendig, geluiddempend, gemakkelijk in onderhoud, geschikt voor vloerverwarming en erg gemakkelijk zelf te leggen.

De beste volgens ons? De coretec vloer. In de States een regelrechte hit, in Nederland sterk in opkomst.

En pas op: Voor je het weet ligt ‘ie bij jouw in de woon of slaapkamer.

 

5. Nog geen Vloerkleed? Dan hoor je er in 2018 niet meer bij!

Last, but not least. Wellicht een ietwat aparte vloertrend. En stiekem vinden wij het ook wel een beetje een cheat, Maar we willen jullie deze zeker niet ontnemen.

Het vloerkleed. De aloude karpetten zijn terug. Met een vloerkleed of karpet creëert u een volmaakt interieur. Of het nu gaat om een landelijk of modern interieur, met een nieuw vloerkleed of karpet is iedere stijl en elke smaak te benadrukken.

Alle soorten en maten vloerkleden worden populairder, van laagpolig (met korte ‘haren’) tot hoogpolig (langere ‘haren’) en van synthetisch tot wol. Een oneindige variatie aan kleuren en dessins biedt voor iedereen een vloerkleed naar wens.

 

 

Benieuwd naar andere trends op het gebied van wonen? Lees dan ook onze trends voor 2018 op het gebied van raamdecoratie!

Raamdecoratie Trends 2018

Geef een reactie