Voor welke diensten of bedrijven is een doorwerktent ideaal?

Je hebt misschien al eens van een werktent gehoord. Deze werktenten worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden zoals recreatie, militair kampement en openbare bijeenkomsten zoals circussen of theatervoorstellingen. Deze werktenten zijn dus voor veel diensten en bedrijven ideaal. Maar heb je weleens van een doorwerktent gehoord? De naam verklapt het al. Doorwerktenten zijn tenten waardoor je door kunt werken. Het is hierbij niet de bedoeling dat je deze midden in je woonkamer gaat opzetten. Het is namelijk voor diensten en bedrijven uit bepaalde sectoren. Denk hierbij aan mensen die werken in de bouw en aan schilders of lassers. Met een doorwerktent van Donselaar Structures kunnen zij zelfs met slecht weer gewoon door met hun werkzaamheden.

kraan

Soorten doorwerktenten

Doorwerktenten zijn dus ideaal voor mensen die in de bouw werken. Wel is het belangrijk om te weten dat er ook verschillende doorwerktenten zijn. Zo heb je normale doorwerktenten. Deze zijn gemakkelijk en snel op en af te bouwen en zijn daarnaast droog en windvrij. Naast deze doorwerktent is er ook een doorwerktent die speciaal is ontwikkeld voor lassers. Deze zijn vlam vertragend en zijn speciaal gemaakt van een brandwerend materiaal om zo de veiligheid te bevorderen. Ook kun je bij veel aanbieders van doorwerktenten kiezen voor verschillende tenten zoals alleen een overkapping, niet geïsoleerd, deels geïsoleerd en volledig geïsoleerd.

Wanneer een doorwerktent?

Een doorwerktent is prettig om te hebben wanneer je een bedrijf hebt in de bouwsector. In Nederland kan het weer namelijk heel onvoorspelbaar zijn. Wanneer je lekker buiten aan het werk bent en de zon schijnt, kan er over een uur zomaar een flinke regenbui vallen. Het opzetten van een doorwerktent gaat heel snel, waardoor de projecten niet stil komen te liggen. Dit is zeer belangrijk bij strakke planningen van bouwprojecten. Je ziet doorwerktenten dan ook vooral bij instructie, in de bouw, werk aan de infrastructuur en bij las- en grit straalhallen.

Geef een reactie