Incontinentie, wat nu & welk incontinentiemateriaal gebruiken? [Gevoelig]

Incontinentie: wat nu? Welk incontinentie materiaal

Welk incontinentie materiaal is geschikt voor mij?

Het is belangrijk om het juiste incontinentiemateriaal te kiezen. Er wordt vaak niet openlijk over gesproken. Het is echter wel belangrijk om de juiste keuzes te maken als je het nodig hebt. Mensen informeren op het internet is daarom een slimme set. We delen graag onze tips om het juiste incontinentiemateriaal te kiezen. Het is vervelend om ongewenst urineverlies te hebben. Het zorgt voor een onzeker gevoel, stress en het is niet prettig.

Risico’s van het verkeerde incontinentiemateriaal

Huidirritaties kunnen optreden als het verkeerde incontinentiemateriaal gebruikt wordt. Mensen verliezen eerst wat druppels en gaan dan vaak een inlegkruisje of maandverband gebruiken. Het is iets wat men gewend is. Het is ook gemakkelijk te camoufleren onder de kleren. Het kan echter leiden tot huidirritaties. Ze zijn ook gemaakt om slechts een paar dagen in de maand te dragen. Er zitten ook geparfumeerde stoffen in om de geurtjes te verbergen. Bij dagelijks gebruik kan het niet goed zijn. Inlegkruisjes hebben veel katoen en ook een absorberende korrel. Het is niet goed in staat om het vocht op te slaan.

Zelf wat maken

Veel mensen gaan ook zelf wat maken. Het is helemaal het geval als men zich onzeker voelt. Men gaat een inlegger of een incontinentiebroekje gebruiken. Het is echter niet zo dat wanneer de inlegger vol zit het in de pants lekt. Als een inlegger vol zit dan loopt de urine erlangs en sijpelt het vaak langs het been omlaag. Het is geen goede keuze.

Kies voor kwaliteit

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken als het om incontinentiemateriaal gaat. Kies voor het incontinentiemateriaal wat professioneel is en doet wat het moet doen. Ga niet zelf wat bouwen of alternatieve producten gebruiken. Kies voor het juiste materiaal wat speciaal gemaakt is voor het doel. Je krijgt er zeker geen spijt van.

Geef een reactie