Zó voorkom je stress voor je verhuizing naar je nieuwe woonplaats

Verhuizen kan veel stress met zich mee brengen. Want een verhuizing is geen simpele aangelegenheid. In tegenstelling, verhuizen brengt veel uitdagingen en eventueel problemen met zich mee. Verder neemt het ook veel tijd in beslag. Maar verhuisstress komt in verschillende vormen voor en iedereen ervaart een verhuizing anders, ook spelen verschillende factoren hierbij een rol. Zo kan het inhuren van een verhuisbedrijf al veel stress besparen, Bekijk Hollandmovers.nl voor meer informatie hierover. maar hoe voorkom je dan toch dat je wordt overdonderd door de stress? Daar gaan wij je bij helpen door onderstaande, geteste methoden aan je voor te leggen. Zodat jij met een gerust hart kunt verhuizen.

Wat veroorzaakt de stress?

Stress veroorzaakt door verhuizingen komt vaak voort uit meerdere factoren. Amerikaans onderzoek heeft echter uitgewezen dat de hoogte van het stressniveau voornamelijk afhangt van twee factoren buiten de verhuizing zelf. Dit zijn de verandering in je leven, hiervan is de verhuizing het begin en de hoge verwachtingen die je kunt hebben van je nieuwe woonplaats. Een verhuizing luidt namelijk vaak een nieuwe fase in je leven in en dit kan spanning met zich mee brengen. Tegelijkertijd heb je vaak hoge verwachtingen van je nieuwe woonplaats en ook dit kan veel druk met zich mee brengen. Zo blijkt dus dat stress niet alleen afhankelijk is van de verhuizing zelf, al brengt dit vaak wel de meeste stress met zich mee. 

Zorg voor een goede en gedegen voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Je zult het ongetwijfeld vast gehoord hebben, bereid je van te voren goed voor en begin op tijd. Maar dit is ook echt waar, wanneer je tijdig begint met een gedegen voorbereiding zul je hier later veel profijt van hebben. Maak dus al op tijd een duidelijke planning, schrijf alles op wat je moet doen en wat je nodig hebt en verzamel alle gegevens bij elkaar. Dit zal je later een hoop stress en energie besparen. Kijk ook naar een verhuisbedrijf voor de verhuizing. Een particuliere verhuizing bestaat namelijk vaak uit meer spullen dan mensen zelf denken. Een verhuisbedrijf kan je veel moeite en energie besparen. Dit neemt ook veel stress weg. 

Spullen op tijd uitzoeken en inpakken

Stress wegnement is ook ervoor zorgen dat alles niet in een paar dagen moet gebeuren. Begin dus al tijdig en rustig met het uitzoeken en wegdoen van spullen. Het liefst begin je al maanden van te voren met het uitzoeken van spullen. Zo kun je alles rustig sorteren en bedenken wat je wilt houden en wat weg kan. Kijk hierbij kritisch naar alle spullen die je hebt. Want hoe minder spullen je hoeft mee te nemen, hoe minder stress je zult hebben. Tevens kun je door tijdig je spullen uit te zoeken ook goed nadenken of je iets echt wil weggooien.

Roep hulp in en zet alles tijdig op een rijtje

Zoals gezegd is de beste manier om stress tegen te gaan door alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Denk vooral niet dat je dit alleen moet doen maar vraag hierbij om hulp. Niet alleen van wat er mee moet en wat niet, maar ook wat betreft randzaken. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven bij een nieuwe gemeente, het regelen van gas en licht, het weggooien van spullen en nog veel meer. Vrienden, familie en kennissen kunnen je hier zeker bij helpen. Maak hier dus ook gebruik van. 

Geef een reactie