3 tips om je meubels lang mee te laten gaan

Meubels, de een geeft er veel om en de ander maakt het iets minder uit. Maar laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal wel een meubelstuk waar we veel waarde aan hechten. Misschien heeft het een emotionele, persoonlijke waarde of heeft het desbetreffende meubelstuk veel geld gekost. Wat de reden ook is, je wilt je meubels zo lang mogelijk mee laten gaan. In het geval dat je meubelstuk toch kapot is of niet meer zoals het was kun je kiezen om naar een stoffeerder te gaan, zoals Stoffeerder Haarlem. ZIj kunnen je verder helpen of adviseren. Maar beter is om schade aan je meubels te voorkomen dan genezen. Daarom is het handig om te weten hoe je meubels langer mee gaan. In dit artikel bespreek ik voor drie veelvoorkomende materialen verschillende tips om je meubels langer mee te laten gaan.

Hoe laat je houden meubels langer meegaan?

Vele mensen hebben nog houten meubels. Helemaal niet gek, want hout is hartstikke stijlvol en tijdloos. Houten meubels zijn nog nooit uit de mode geweest en dat zal ook niet gebeuren dankzij haar duurzame, warme en sfeervolle karakter. Het is daarom belangrijk om je houten meubels goed te onderhouden. Het is afhankelijk van de afwerking en houtsoort welke onderhoudsmiddelen je dient te gebruiken, maar over het algemeen is een houten meubel afgewerkt met olie of lak. Vaak beschermt een laklaag langer en beter dan olie, maar houd er rekening mee dat een laklaag geen krassen voorkomt.  Vlekken moet je zo snel mogelijk wegvegen met een droge doek. Onthoud dat je geen schuurmiddel of schuursponsjes moet gebruiken om houten meubilair schoon te maken. Je zult je houten meubels regelmatig in de olie moeten zetten om het mooi te houden.

Hoe zorg je goed voor stoffen meubelen?

Daarnaast heb je ook nog verschillende stoffen meubelen, zoals een zeten van wol of katoen. Hier heb je niet alleen kans op vlekken, maar is ook verkleuring een veelvoorkomend probleem evenals slijtage. Het is daarom belangrijk om stoffen meubilair minimaal een keer met week te stofzuigen. Bij het stofzuigen moet je er rekening mee houden dat je stofzuigt met een glad mondstuk en dat je stofzuigt in de richting van het weefsel. Hierdoor zorg je er niet alleen dat de stof, maar ook de kleur mooier wordt en blijft. Verder is het geen overbodige luxe om je stoffen meubilair te laten impregneren met een anti-vlek middel.

Leren meubels

Leren meubels zijn erg gevoelig voor de zon. Leren meubilair zal onder invloed van de zon verkleuren. Daarnaast zal de bovenlaag stugger en droger worden. Daarom is het sterk aan te raden om je leren meubels bij het directe zonlicht vandaan te houden. Als het erg warm is buiten, sluit dan de gordijnen. Hiermee voorkom je dat de leren meubels verkleuren door de warmte van de zon.

Geef een reactie