Welke soorten PVC vloeren zijn er?

PVC vloeren zijn zeer populair. Dat komt door de vele voordelen die deze type vloerbedekking biedt. Er zijn twee soorten PVC vloeren. In dit artikel gaan we daar nader op in.

De voordelen van PVC vloeren

Heel veel mensen in Nederland kiezen voor een PVC vloer. En dat is niet zo gek, want deze soort vloerbedekking biedt allerlei voordelen. Voor bewoners van een flat is het bijvoorbeeld een groot voordeel dat een PVC vloer geluiddempend is. Zo hebben de benedenbewoners minder last van jouw voetstappen, en ook binnen je eigen huis hoor je er veel minder van als er iemand rondloopt. Ook is PVC gemakkelijk te combineren met vloerverwarming. Maar wat voor veel mensen die een vloer in hun woning laten aanleggen of vervangen de doorslag geeft om voor een PVC vloer te kiezen is het feit dat PVC vloeren waterbestendig en bijzonder onderhoudsarm zijn. Je kunt de vloer dus heel gemakkelijk met stofzuiger en dweil schoonmaken en dat scheelt veel tijd tijdens je huishoudelijke klussen.

Twee soorten PVC vloeren

Er bestaan in feite twee soorten PVC vloeren en het is bij het aanschaffen van een dergelijke vloer wel van belang om daar bij stil te staan. Ze hebben elk namelijk andere eigenschappen en dus in verschillende situaties handig op toepasbaar. Deze twee soorten zijn plak PVC en klik PVC. Aan de hand van de informatie die we kregen van Afium.nl behandelen we beide soorten hieronder.

Plak PVC vloer

Bij een Plak PVC wordt de vloer als geheel aan de onderkant vastgeplakt aan de ondervloer. Er is een speciale lijm voor benodigd die ervoor zorgt dat de vloer goed tegen vocht kan. Kies je voor dit type vloer dan zijn er allerlei dessins en kleurstelling om uit te kiezen. Het keurig glad leggen van een plak PVC vloer is specialistisch werk. Dit werk wordt daarom vaak overgelaten aan een deskundige vloerenleggen.

Klik PVC vloer

Daarnaast heb je de Klik PVC vloer. Bij een klik PVC vloer worden de losse delen, die vaak bestaan uit langwerpige planken of tegels, in elkaar geklikt en gaan zo een vloer vormen. Dit is gemakkelijk zelf te leggen, en veel mensen doen dat dan ook. Ook deze variant is leverbaar in vele prints en kleuren. 

Meer blogs over vloeren lezen?

Geef een reactie