4 verschillende manieren om te betalen

In Nederland zijn veel verschillende betaalmethodes populair. Er zit ook een verschuiving in de populariteit van betaalmethodes: vroeger was het betalen met contant erg gewoonlijk. Tegenwoordig nemen online betaalmethodes en crypto de overhand. Hieronder staan verschillende betaalmethodes die wellicht wat voor jou zijn.

Pinpas

Een pinpas of bankpas is een plastic kaartje dat is gekoppeld aan je bankrekening. Bijna iedereen in Nederland heeft wel een pinpas. Met deze kaart kun je geld opnemen bij een geldautomaat en betalingen doen bij winkels of andere bedrijven. Dit gaat met een pinapparaat. Bij het afrekenen van je aankopen in de winkel steek je de pinpas in de betaalautomaat, of je haalt de pinpas langs het contactloos betalen gedeelte van de pinautomaat. Indien nodig voer je de pincode in en wordt het bedrag direct van je rekening afgeschreven. Het voordeel van betalen met een pinpas is dat het snel en gemakkelijk is, en je hoeft geen contant geld meer te hebben. Bovendien is het veilig, omdat je pincode geheim is.

Creditcard

Een andere betaalmethode met een kaart is de creditcard. Hiermee kan je aankopen doen op krediet. Dit betekent dat je betaling niet direct hoeft te voldoen, maar dat het bedrag wordt bijgeschreven op je creditcard rekening. Vervolgens krijg je aan het einde van de maand een overzicht met de gemaakte kosten en kun je kiezen om het totale bedrag in een keer of in termijnen af te lossen. Een creditcard is handig voor online aankopen en voor reizen naar het buitenland, omdat je overal ter wereld kan betalen met de kaart. Echter heb je wel te maken rente.

Internet betalingen

Een online betaalmethode waarbij je betaalt via je eigen bank: internet betalingen. Het is een populaire betaalmethode en wordt door veel verschillende banken ondersteund. Bij het afrekenen in een webshop kun je kiezen voor internet betalingen. Vervolgens word je doorgestuurd naar de website van je eigenbank waar je de betaling online kan afronden door internetbankieren. Een voordeel is dat het veilig en snel is. Bovendien hoef je naar de internetbankiergegevens, geen andere gegevens in te vullen.

Crypto

Al enige tijd is crypto een enorm populaire manier om mee te betalen. Het is een online valuta die veel waarde kan hebben. Er bestaan verschillende soorten crypto die ook verschillende soorten prijzen hebben. Zo zijn de ethereum prijzen erg stijgend de afgelopen tijd. Crypto is verkrijgbaar op verschillende websites zoals www.anycoindirect.eu. Daarnaast zijn de prijzen gemakkelijk te bekijken en kan je de waardes goed in de gaten houden.

Geef een reactie