5 tips voor de beste tegelkeuze

Tegels, je komt ze overal in huis tegen. Tegels in de badkamer, wc of in de woonkamer. Het kiezen van de juiste kan nog best wel lastig zijn, want er zijn zoveel verschillende soorten waar je nog nooit van gehoord hebt. Tegels brengen echt sfeer in je huis en daarom is het kiezen ervan niet altijd even makkelijk. Vandaag geven wij je 5 handige tips bij het kiezen van tegels.  

Bepaal je budget

Dit is de belangrijkste tip, want met een budget kun je kijken wel hoeveel geld je maximaal aan de tegels wilt uitgeven. Als je nog niet precies weet hoeveel je wilt gaan uitgeven is het handig om een naar een adviseur te gaan. Deze kan je een indicatie geven hoeveel je kwijt bent voor een oppervlakte.  

Welke tegels vind je mooi?

Nu het budget vast staat is het tijd om te kijken welke tegels je mooi vindt. Er zijn zoveel verschillende soorten dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien. Het combineren van vloertegels kan ook erg lastig zijn. welke vloertegels passen bijvoorbeeld het best bij deze wandtegels? Wat belangrijk is bij het kiezen van tegels is dat je rekening houdt met de stijl van je huis.  

Tegels met veel of weinig onderhoud?

Ben je niet een echte poetser? Dan is het misschien slim om voor tegels te kiezen die weinig onderhoud nodig hebben. Deze zijn soms al met een natte doek schoon te krijgen. In het geval dat je kinderen hebt raden wij het ook aan om voor tegels te kiezen die weinig onderhoud nodig hebben.  

Zelf tegels leggen of een tegelzetter langs laten komen? 

De doe-het-zelver zal het zelf willen proberen, maar weet wel dat tegelzetten heel precies komt. Het is natuurlijk zonde als het eindresultaat niet aan de verwachtingen voldoet. We adviseren iedereen ook om het uit te besteden.  

Laat je adviseren door een professional

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Met het advies van een professional kun je met een gerust hart gaan slapen. Bij Tegelcentrum Siddeburen kunt u terecht met al uw vragen over tegels.  

Geef een reactie