Cadeau’s voor mannen van 30 jaar: 6 Ideeën waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

cadeautips man 30

30 jaar worden, dat is een behoorlijke mijlpaal. Het echte leven begint en de verantwoordelijkheden worden alsmaar groter. Vaak zien we dan ook nog één keer een echt groot feest met flink wat gasten en dan kunnen de écht goede cadeaus natuurlijk niet uitblijven.  Want je kunt toch niet aankomen met een envelop met geld of een afgezaagd cadeau zoals een cadeaubon.

Dat vinden wij nou ook! Daarom hebben wij een blog geschreven over cadeaus voor mannen die 30 jaar worden. En niet zomaar cadeaus: Wij geven je ideeën waar je zelf (misschien) nog helemaal niet aan gedacht hebt! De cadeaus zijn perfect voor een vriendengroep die op zoek is naar een origineel cadeau of voor ouders/partners die op zoek zijn naar inspiratie en ‘cadeautips voor hem’.

Ben je zélf op zoek naar leuke dingen om te vragen? Blijf dan ook zeker lezen. Al is het natuurlijk veel leuker om verrast te worden…..

SPOILER: Aan het eind hebben we nog een extra lijstje met nóg veel meer ideeën dan alleen de 6 die we uitgebreid beschreven hebben!

Wat voor een cadeau koop je voor een 30ste verjaardag?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het ontzettend lastig kan zijn om een leuk cadeau voor een 30e verjaardag van een man te vinden……

Wat voor cadeau je precies koopt, dient in onze ogen af te hangen van de interesses van de persoon en hoeft wat ons betreft helemaal niet aan de leeftijd gebonden te zijn. Onderstaande cadeaus zijn dus ook zeer geschikt voor mannen van 35, 43 of 50!

(Bij iedere cadeautip vind je ook nog een handige prijsindicatie)

1.      Racen op een circuit in de benelux

Is diegene waarvoor het cadeau bestemd is een echte snelheidsduivel en op zondag niet voor de televisie weg te slaan? Dan is het racen op een circuit in de benelux een perfect cadeau voor zijn 30e verjaardag. Want wie wilt er nu niet achter het stuur kruipen van een Lamborghini Gallardo een Aston Martin of een Ferrari 458 Italia!

In de Benelux zijn diverse circuits beschikbaar voor deze fantastische ervaring. De mooiste in onze ogen? Spa-Francorchamps én Zandvoort!

Prijsindicatie: € 150,- tot 500,-

2. Parachute springen / skydiven

Niet voor de personen die het al benauwd krijgen als ze op een ladder staan (of juist wel!!!). Skydiven is hét perfecte cadeau voor echte waaghalzen. Een onvergetelijke ervaring waarbij je het ultieme gevoel van vrijheid ervaart.

Skydiven doe je in tandemsprong met een ervaren instructeur. Je krijgt daarnaast in vrijwel alle gevallen ook nog eens een video zodat er voor eeuwig een aandenken is!

Prijsindicatie: € 250,- – 400,-

3. Helikopter vlucht over een gebied naar keuze

Is de man waarvoor je het cadeau koopt ontzettend trots op zijn regio waar hij woont of vandaan komt? Dan is een helikopter vlucht een prachtig cadeau. Hiermee geef je hem (en vaak een extra passagier) de kans om zijn regio eens vanuit een ander perspectief te zien en te genieten van al het moois uit de omgeving.

LET OP: Helikoptervluchten zijn vaak kort. Daarom adviseren wij om dit te combineren met een lunch of overnachting. Dat maakt het uitje langer en zorgt ervoor dat de ervaring nóg veel leuker is.

Prijsindicatie: € 150,- tot 300,-

4. Citytrip (bijv met ‘surprise me’)

Een citytrip? Maar dat is toch écht duur? Dat hoeft natuurlijk niet en is helemaal afhankelijk waar je heen gaat. Wat ons betreft is een citytrip dan ook zeker een goed cadeau voor iemand die 30 wordt. Zeker als je als vriendengroep de krachten bundelt en iets meer te besteden hebt.

Goedkope citytrips kun je zelf boeken maar er zijn ook voldoende websites die citytrips in pakketvorm aanbieden. Wil je écht een verrassing geven? Dan is een ‘suprise me’ reis een TOP-idee.

Prijsindicatie: € 200,- tot 500,-

5. Driften of Slipcursus

Zoekt diegene wel eens de grenzen op in het leven? Dan is een driftcursus misschien wel een passend cadeau. Het is de ultieme vorm van controle over een auto, waarbij diegene een gevoel ervaart dat niet te beschrijven is. Het is daarnaast niet alleen spannend en leuk, maar ook een goede manier om nog meer de controle over je auto te leren houden.

Prijsindicatie: € 60, tot 150,-

6. Voetbaltrip naar het buitenland

Is de 30 jarige man waarvoor jij een cadeau gaat kopen een die-hard voetbalfan? Kies dan voor een voetbaltrip als cadeau. Dit kun je in verschillende prijscategorieën goed regelen. Een aantal ideeën die volgens ons echt de moeite waard zijn:

 • Voetbaltrip naar Engeland (bijv. London)
  Vanuit de Nederlandse luchthavens zijn de tickets naar Engeland doorgaans erg betaalbaar. Daarentegen zijn de kaarten voor de premier league wél vrij prijzig. Daarom zijn kleinere clubs zoals Brentford, Queens Park Rangers of Milwall ook een goede optie! Geloof ons: diegene zal niet teleurgesteld zijn over de sfeer!

  TIP: Combineer een bezoek aan een populaire club met een kleinere club en ervaar ook de sfeer op de lagere niveau’s in Engeland.

 • Voetbaltrip naar Dortmund.
  Wie kent het niet: Die Gelbe wand van Borussia Dortmund. Wat een fantastische sfeer! En dat op slechts 2-3 uurtjes rijden vanuit de meeste plaatsen in Nederland en België. Een fantastisch cadeau, waar je ook gewoon met z’n allen naartoe kunt gaan natuurlijk!

 • Voetbaltrip naar Lille

Het Franse voetbal is terug van weggeweest. Met toppers als Messi, Neymar heeft de competitie aan populariteit gewonnen. Waarom dan niet eens een wedstrijd in het Franse grondgebied bezoeken! Lille ligt op de grens van Frankrijk en Duitsland. Prima te doen voor de meeste Nederlanders en Belgen

Prijsindicatie: € 60,- tot 400,-  

19! extra suggesties als cadeautip voor mannen van 30

Natuurlijk zijn er nog zoveel andere ideeën die perfect zijn voor een man die 30 jaar wordt. Daarom geven we je naast onze blog nog een extra lijstje met ideeën. We gaan dus nog even lekker door!

 • Mini kamado BBQ
 • Zelf vliegen in een zweefvliegtuig
 • Dagtrip/Rondrit in een échte musclecar / racewagen
 • Indoor skydiven
 • Lego-set voor volwassen (technic of 18+)
 • Diner in een sterrenrestaurant
 • Ballonvaart
 • Vuurkorf
 • Bezoek aan meerdere brouwerijen + proeverij (perfect in België)
 • Dagtrip naar London of Parijs
 • 3-in-1 tuinhaard, pizza-oven + bbq
 • Bierproeverij pakket met speciaalbieren
 • Golfvaardigheidsbewijs halen
 • Vaarbewijs halen
 • Blokarten op het strand
 • Skilessen bij een indoorskibaan
 • Flyboarden
 • Bierbrouwset
 • Aandelen / Crypto’s of NFT’s

Aanvullingen op onze blog voor cadeau’s voor hem (30 jaar)?

Misschien missen we wel iets in onze lijst dat jij ooit voorbij hebt zien komen als cadeau? Wij zouden het fantastisch vinden als jij dat met ons deelt zodat wij onze cadeautips voor hem (30 jaar) nóg beter kunnen maken en nog meer mensen kunnen inspireren in de zoektocht naar een fantastisch cadeau voor hem.

Vul het contactformulier op onze contactpagina in en laat ons je suggesties weten. Wij voegen ze graag toe!