De beste manier om je fiets te onderhouden

De fiets is het meest gebruikte vervoermiddel in nederland. In Nederland zijn er ongeveer 23 miljoen fietsen dat is gemiddeld 1,4 fiets per persoon. Zoals je ziet zijn wij zeker een land van fietsen. Maar met zoveel fietsen wil je als fiets bezitter wel graag weten hoe je je fiets het best kan schoonmaken.

Fiets schoonmaken

Een schone fiets is niet iedereen zijn eerste prioriteit. Vooral niet voor de studenten die een stadsfiets gebruiken van A naar B te komen. Maar als je een wat duurdere fiets hebt, dan zal je er veel zuiniger mee zijn, ook zullen mensen die fietsen als hobby hebben er veel zuiniger mee zijn. Bijvoorbeeld mensen met een elektrische fiets, mountain bike, racefiets, etc. Je fiets schoonmaken is geen grote moeite en zo zorg je ervoor dat de fiets langer met je meegaat.

DDP

De afkorting DPP staat voor Dutch Performance Products, dit product is een bike & chain cleaner. Wat dit product anders maakt dan andere bike cleaners is dat dit product sterker geconcentreerd is, het zorgt ervoor dat vuil zoals, modder, zand, gras, olie, etc makkelijk verwijderd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een mountainbike die is vaak na een aantal uur rijden onder de modder, daarom duurt het schoonmaken van een mountainbike ook wat langer dan het schoonmaken van een gewone fiets. Komt omdat een mountainbike vooral wordt gebruikt op plekken met natte omstandigheden waar modder, gras en zand blijft kleven. Wist je dat de DPP bike cleaner is ook geschikt om de fietsketting te reinigen, echt een fijne alles in 1!

Fietsketting smeren

Het is erg belangrijk dat je je fietsketting in topconditie houdt, vooral als je veel fiets. Fietsketting smeren is erg moeilijk, het is daarom ook van belang dat je een goede smeer olie gebruikt. Er zijn verschillende soorten ketting smeer middelen die je kan gebruiken voor het smeren van je fietsketting, zoals Chain lube, wax, kettingspray, etc. Als je de juiste middelen gebruikt dan zal het smeren van de fietsketting minder moeilijk worden. De meeste mensen gebruiken chain lube, hierdoor zal je slijtage vermijden en zal de fiets langer meegaan. Ook is de kettingolie “DDP chain lube” van hoge kwaliteit en het bevat ook goede smeereigenschappen!

Het smeren van de ketting is vrij eenvoudig en je kan het zelfs zelf doen. Je kan het smeermiddel gewoon op je ketting spuiten en vervolgens kan je met chain lube gaan druppelen op de ketting. Het is belangrijk dat je een paar uur voordat je gaat rijden dit op de ketting smeert en wees niet te snel met smeren!

Geef een reactie