De leukste woontrends van 2019

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:22 pm

Woontrends 2019

Ben jij helemaal gek op woontrends en pas jij het liefst elk seizoen je interieur aan? Dan ben je vast benieuwd naar de woontrends van 2019. Er zitten weer prachtige trends bij, waardoor je meteen naar de winkel wil rennen. Heb je niet het budget om je interieur volledig aan te passen? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen een nieuw likje verf aan te brengen in een hippe kleur, of een nieuw meubel of nieuwe accessoire aan te schaffen. Ook kleine veranderingen kunnen namelijk al een grote invloed hebben op je interieur! In deze blog zetten we een aantal woontrends van 2019 voor je op een rijtje. Misschien haal je er nog inspiratie uit voor je eigen huis.

Bloemenprints op de muur

Bloemenprints zijn weer helemaal trendy! Bekleed bijvoorbeeld een muur in je huis met een behang met bloemenprint. De kleuren mogen er best uit springen, zodat het een echte blikvanger wordt. Ga bijvoorbeeld voor diepe, warme kleuren of kies andere bijzondere kleuren die bij jou passen. Wil je het liever wat minder groots aanpakken, maar toch meegaan met de bloementrend? Dan kun je ook gewoon wat vaker langs de bloemist gaan voor mooie excentrieke bossen bloemen voor in je huis.

Ronde tafel laten maken een meubelmaker

Ook ronde vormen zijn heel trendy. Je kunt bijvoorbeeld een paar vrolijke ronde spiegels of kussentjes in huis halen, maar ronde meubels zijn ook een heel goed idee. Een ronde stoel, bank of tafel zijn perfect. Laat bijvoorbeeld een ronde tafel maken door een meubelmaker. Een meubelmaker kan de tafel precies zo maken hoe jij hem in je hoofd hebt. De materialen, de afmetingen en de afwerking worden precies zoals verwacht. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke en pure materialen (ook helemaal hip!) die je huis een rustige uitstraling geven. De ronde vormen geven hier een speelse twist aan! Ben je op zoek naar een goede meubelmaker in Breda? Dan kun je terecht bij Anselm Oome.

Modern en minimalistisch: combineer stijlen

Het minimalistische interieur is al een tijdje trendy, maar nu wordt het vaak gecombineerd met moderne industriële accenten. Wil je dit effect creëren? Voeg dan bijvoorbeeld zwarte strakke lijnen toe in je interieur. Als je andere stijlen wil combineren, kan dat natuurlijk ook. Het combineren van interieurstijlen is namelijk een echte trend. Combineer bijvoorbeeld een vintage of industrieel interieur met luxe, rijke accenten of juist met natuurlijke accenten. Ook vintage en modern is een goede combinatie. Wel zien we dat interieurs langzamerhand minder vintage en industrieel worden. We houden tegenwoordig nou eenmaal iets meer van luxe en rijkdom!

Geef een reactie