Dit zijn de leukste wijken van Den Haag om te wonen

“Een Gids voor Woningzoekenden die zoeken naar het perfecte plekje in Den Haag”

Den haag leukste wijken

Den Haag, de bruisende hoofdstad van Zuid-Holland, biedt een diverse en levendige levensstijl voor zijn bewoners. Met een verscheidenheid aan wijken om uit te kiezen, is het belangrijk om de juiste plek te vinden die past bij jouw wensen en behoeften. In dit blogartikel kijken we samen met een makelaar in Den Haag naar enkele van de meest populaire en opkomende wijken van Den Haag om te wonen.


Het Zeeheldenkwartier: dynamisch en trendy

Het Zeeheldenkwartier is een dynamische en trendy wijk die bekend staat om zijn sfeervolle straten en artistieke flair. Deze wijk, gelegen nabij het stadscentrum, biedt een verscheidenheid aan boetieks, galeries, cafés en restaurants. Het heeft ook een levendige gemeenschap met veel culturele evenementen en festivals.

De gemiddelde prijs van een eengezinswoning in het Zeeheldenkwartier ligt rond de €700.000. De prijzen van appartementen lopen ontzettend uiteen. Zo zijn er appartementen van rond de € 300.000, maar ook van € 700.000. Dit is sterk afhankelijk van het woonoppervlakte en de staat van het appartement.


Vruchtenbuurt: jaren ’30 en perfect voor gezinnen.

De Vruchtenbuurt is een populaire woonwijk, vooral onder gezinnen. Met zijn charmante jaren 30 architectuur en rustige straten is het een ideale plek voor wie op zoek is naar een kalme en kindvriendelijke omgeving. De wijk heeft diverse winkels, parken en scholen in de buurt.

De gemiddelde prijs van een eengezinswoning in de Vruchtenbuurt
ligt rond de €650.000, terwijl ook hier de appartementen zeer uiteenlopend zijn qua prijs. Vanaf € 275.000 kun je in deze wijk terecht voor een relatief simpel appartement en voor € 450.000 heb je al een stuk luxer en gemoderniseerd optrekje.


De Vogelwijk: Groen en ruim

Als je op zoek bent naar een groene en ruime omgeving, is de Vogelwijk misschien wel de perfecte plek voor jou. Deze wijk staat bekend om zijn brede lanen, mooie tuinen en nabijheid van het strand. Het biedt een rustige en ontspannen sfeer, terwijl alle voorzieningen toch binnen handbereik zijn.

Wil je in deze wijk wonen? Dan heb je wel een grotere portemonnee nodig dan de eerder genoemde wijken. De gemiddelde prijs van een eengezinswoning in de Vogelwijk ligt zo tussen de €750.000 en € 1.000.000. Appartementen zijn spaarzaam in deze wijk.


De Archipelbuurt: Prijzig met een reden.

Met zijn statige herenhuizen en historische charme is de Archipelbuurt een van de meest gewilde wijken van Den Haag. De wijk biedt een elegant en verfijnd leefmilieu, met prachtige parken, chique boetieks en trendy restaurants. Bovendien bevindt de Archipelbuurt zich op loopafstand van het centrum en het strand.

De prijs van een eengezinswoning in de Archipelbuurt ligt al gauw rond € 1.000.000. Ook zijn de appartementen in deze wijk niet de goedkoopste. Maar hier en daar is er wel eens een parel te scoren. Prijs van zo’n parel? Rond de € 400.000.


Binckhorst : Upcoming en plek van de toekomst.

Binckhorst is een opkomende wijk in Den Haag en trekt steeds meer belangstelling vanwege zijn potentieel en ontwikkeling. Deze voormalige industriële zone transformeert zich nog steeds in een levendig gebied met moderne woningen, creatieve bedrijven en hippe horecagelegenheden. Hoewel de ontwikkeling nog gaande is, biedt Binckhorst al een unieke mix van oude en nieuwe architectuur.

De gemiddelde prijs van een eengezinswoning in Binckhorst varieert, afhankelijk van de locatie en het type woning, maar ligt over het algemeen tussen de €450.000 en €650.000. Appartementen zijn in deze wijk beschikbaar vanaf €300.000.


Wijken in Den Haag: Ieder zijn eigen unieke karakter

Den Haag heeft een scala aan aantrekkelijke wijken om in te wonen, elk met zijn eigen unieke karakter en voorzieningen. Het Zeeheldenkwartier, Vruchtenbuurt, de Vogelwijk en de Archipelbuurt zijn populaire keuzes vanwege hun sfeer, nabijheid van voorzieningen en diverse huisvestingsopties. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in opkomende gebieden, biedt Binckhorst spannende mogelijkheden voor de toekomst.

Neem de tijd om elke wijk te verkennen, bezoek lokale voorzieningen en praat met buurtbewoners om de juiste keuze te maken (Én misschien kun je ze zelfs overhalen om een taxatie te laten doen, haha!).

Welke wijk je ook kiest, Den Haag biedt een levendige en diverse levensstijl voor zijn inwoners.

Geef een reactie