Donker eiken vloer combineren met meubels

Welke vloer je in huis neemt, kan een enorm deel uitmaken van de sfeer die de woning uitstraalt. Natuurlijk hebben de meubels en eventuele accessoires hier ook een hoop mee te maken, maar toch brengt de vloer een direct resultaat qua sfeer. Je kan dan ook kiezen voor een lichte of donkere vloer. Bijvoorbeeld gemaakt van eiken. In deze tekst gaan we kijken naar een donker eiken vloer. Hoe kun je bijvoorbeeld een donker eiken vloer combineren met meubels?

Donker eiken vloer

Een eiken vloer is gemaakt van de eikenboom. Eiken wordt al jarenlang gebruikt als een hout om vloer, maar ook een hoop verschillende meubels van te maken. Eiken vloeren zijn te vinden in een hoop verschillende tinten en dus ook ook in donkere kleuren. Een donker eiken vloer zorgt voor een nette en warme uitstraling in huis wat dus ontzettend goed gecombineerd kan worden met een hoop verschillende meubels en accessoires. Een donker eiken vloer zorgt daarnaast voor een sjieke uitstraling en kan ook prima gecombineerd worden met verschillende tinten verf op de verschillende muren. Welke meubels kun je het beste combineren met een eiken vloer met donkere tinten?

eiken vloer

Meubels combineren met donker eiken vloer

Qua meubels kun je heel veel verschillende kanten opgaan wanneer je kiest voor een donker eiken vloer. Wanneer je gaat voor donkere meubels, krijgt het geheel een donkere, maar warme sfeer. Combineer dit met een warme donkere tint op de muren of een behang waarin warme tinten naar voren komen. Je krijgt dan een warm en sfeervolle kamer. Je kan er ook voor kiezen om lichtere muren hierbij te nemen. De woning wordt dan wat frisser en ruimer, maar de warmte blijft komen vanuit de vloer en de donkere meubels. Je kunt ook kiezen voor lichtere meubels.

Wanneer je lichtere meubels combineert met de donker eiken vloer, krijg je een mooi contrast. Dit maakt dat de vloer eigenlijk als een soort eyecatcher werkt omdat deze opvalt bij de rest van het lichte huis. Je kan er dan voor kiezen om de muren licht te houden en de vloer dus echt op te laten vallen, maar je kan er ook voor kiezen om donkerdere muren te nemen. Wanneer je dat doet zal het juist zo zijn dat de vloer minder opvalt door de muren, maar de meubels meer als een soort eyecatcher werken.

Tot slot

Welke kant je uiteindelijk op wil is natuurlijk helemaal aan jou. Inspiratie op doen via het internet of in een woonwinkel is natuurlijk altijd een goed idee.

Geef een reactie