Een industriële look voor je nieuwe woning creëer je zo

Als je aan industrieel denkt waan je je misschien al helemaal in een verlaten fabriek, een oude school, een grote loft of aan een oude toren. Dat beeld klopt helemaal! Een industriële look is stoer en robuust. Misschien denk je dat dat alleen in grote ruimtes kan die helemaal zijn omgetoverd maar ook in een tussenwoning of in een appartementje kan dit gerealiseerd worden. Dus ook in jou woning! Maar misschien weet je helemaal niet hoe je dit moet aanpakken. Daarom hebben we dit artikel geschreven we gaan je een aantal hele handige tips geven dus blijf lezen!

Welke materialen kun je het beste gebruiken?

De materialen die je in je huis gebruikt zijn super belangrijk voor de uiteindelijke look die je wilt creëren. Als je voor de industriële look wilt gaan zijn stoere materialen erg belangrijk. Waar moet je dan aan denken? Denk aan metaal, beton, en ruw en onbewerkt hout.

Ook met je vloer kun je al een eind komen in je uiteindelijke look. Een gietvloer is natuurlijk perfect voor de industriële look. Maar deze heeft natuurlijk niet iedereen en je laat dit ook niet zomaar even doen. Wat wel kan helpen is een vintage tapijt in koele tinten zoals grijs of blauw zo krijg je al een hele andere uitstraling. Dit is veel makkelijker te realiseren dan een hele nieuwe vloer. Ook zie je veel een betonnen of een bakstenen muur in het industriële plaatje naar voor komen, maar hoe maak je zoiets? Dit kun je heel gemakkelijk doen door je muurtje te behangen. Een goedkope en simpele oplossing.

Wat voor meubels kan ik het beste kopen?

Denk niet alleen aan mooi maar ook aan functionaliteit. Zo zijn stellingkasten of lockerkasten super stoer en ook nog eens handig. Ook kun je de lekker mixen in meubels. Neem bijvoorbeeld een hele andere salontafel van een ander materiaal dan je eettafel. Mix houten meubels weer met zwarte stalen meubels. Zo krijg je een stoer effect. Ook moet je rekening houden met je verlichting. Zorg ervoor dat het functioneel, robuust en strak is. Maar het moet geen tierelantijntjes hebben. Misschien vind je het wat te kil worden dat kan is wel te begrijpen. Je kunt dit heel gemakkelijk oplossen door het kopen van wat vintage meubels of door het kopen van designklassiekers. Zo maak je het geheel wat warmer en persoonlijker.

Accessories

In een industrieel huis moet je niet te veel poespas willen. Een grote vaas, plant of een leuk krukje kan al genoeg zijn. Als je wat warmte wilt creëren kun je wat leuke kussen, kaarsen en een plaid kopen. Ook zijn stoere posters aan de muur een leuk idee.

Verhuizen

Besluit je te gaan verhuizen naar je nieuwe industriële huis? Dan is het inhuren van een verhuisbedrijf wel zo handig! Kom je uit den Haag? Zoek dan online naar een verhuisbedrijf in den Haag. Je vind daar dan alle verhuisbedrijven bij jou in de buurt ideaal dus!

Geef een reactie