Goedkoop thuis printen: Zo houd je het voordelig

goedkoop thuis printen

Print je wel eens thuis? Dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Want voor je gevoel is de inkt vast vaker op dan dat ‘ie vol is. Hoe vervelend is het wanneer je net een belangrijk document moet printen, de inkt weer eens op is. Bestellen via een webshop? Dat werkt niet, je hebt het NU nodig. Je gaat maar weer naar winkel op de hoek om een paar inktpatronen te halen. En dat is misschien wel het meest frustrerend. Het is namelijk absoluut niet fijn voor je portemonnee, aangezien je al snel 30 tot 60 euro kwijt bent voor een paar inktpatronen.

Herkenbaar he?! het zijn geen honderden euro’s, maar thuis printen kan best wel prijzig zijn. Wil je weten hoe jij goedkoop thuis kunt printen en hoe je het voordelig houdt?

Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je tips om in ieder geval die laatste frustratie de kop in kunt drukken.

Goedkoop thuis printen, dat doe je na het lezen van dit blog.

Tip 1: Schaf huismerk inkt aan

Goedkoop thuis printen begint bij wat je koopt. Print je nog niet met huismerk inkt? Dan raden we je aan om dit snel te doen. Print je al met huismerk inktpatronen, dan gaat deze vlieger niet voor je op.

Huismerk?! Is dat dan niet heel veel slechter dan de inkt van het merk printer zelf?

Het antwoord: NEE! Absoluut niet.

Huismerk inkt is inkt die door iemand anders ontwikkeld is, dan door de printerfabrikant, maar dat betekent niet dat het slecht is. Normaal gesproken ontwikkeld een printerfabrikant ook inkt bij zijn eigen printers. De printers van de fabrikant kosten niet zoveel en daardoor dienen de cartridges en toners uiteindelijk de winst op te leveren. Deze inkt is dan ook vaak veel te duur.

Goedkoop thuis printen? Dan is huismerk inkt voor jou de beste keuze! Je vindt bij vrijwel elke printer wel imitatie inkt.

Andere slimme trucjes om goedkoper thuis te printen.

Bovenstaande tip over het aanschaffen van huismerk inkt is eigenlijk wel de belangrijkste tip om te besparen op printkosten, maar ook onderstaande tips kunnen je nog behoorlijk helpen om te besparen op je printkosten.

Tip 2: Print niet in kleur

Kleuren inkt is veel duurder dan zwart-wit inkt. Probeer daarom altijd met zwart-wit inkt te printen. En wees nou eerlijk, hoe vaak heb je nou écht een gekleurde print nodig. Die festivaltickets of kaartjes voor de schouwburg kunnen prima in het zwart wit hoor.

Tip 3: Dubbelzijdig printen

Niet alleen de inkt betaal je voor. Ook het papier kost geld. Het is weliswaar relatief goedkoop. Maar hé: alle beetjes helpen toch? Door dubbelzijdig te printen, bespaar je op papier en daarmee ook op geld.

Tip 4: Lagere kwaliteit printen

Een handige tip dit niet zomaar voor de hand ligt. Je kunt in Microsoft Word of op je printer ook de kwaliteit van een printje naar beneden stellen. Als je de kwaliteit van een printje naar beneden stelt, wordt er minder inkt verbruikt.

De kwaliteit van de printer kun je aanpassen door in je word bestand op ‘afdrukken’ te klikken en vervolgens te klikken op ‘printereigenschappen’. Ga naar het kopje ‘Papier/Kwaliteit’ en pas de Afdrukkwaliteit aan. Een screenshot vind je hieronder.

Goedkoop thuis printen tips

Tip 5: Lettertype

Sommige lettertypes verbruiken minder inkt, dan andere lettertypes. Ecofont is hier speciaal voor ontwikkeld, maar kost wel geld. Garamond is een standaard gratis lettertype en men zegt dat dit lettertype ook niet zoveel inkt verbruikt.

Grappig toch?

Tip 6: Minder printen

Minder printen?!, maar ik wil toch goedkoop thuis printen, niet minder printen. Toch noemen we hem. Bedenk van te voren goed: is deze print écht nodig? of kan ik het ook anders oplossen? Sommige mensen printen namelijk echt alles uit. Probeer eens gewoon wat minder te printen. Het is tenslotte 2021…..

We hopen dat je wat aan deze tips hebt voor het goedkoper thuis printen!

Geef een reactie