Het aanbrengen van antislip op de trap

Hoe belangrijk is het om antislip aan te brengen op de trap. Zie je het al voor je dat je de trap op loopt of naar beneden gaat maar omdat je geen antislip hebt en je voeten per ongeluk nog een beetje nat zijn zet je een verkeerde stap en je tuimelt zo de trap af met alle hebben en houden in je handen. Ook hou je er nog een lelijke blessure van over. Je zal dan bij je zelf dan gaan denken, het wordt tijd om antislip strips aan te brengen op de trap.

trap

Het aanbrengen van antislip op de trap is een klus die jijzelf wel kan doen. Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat de ondergrond goed schoongemaakt is en helemaal is ontdaan van vet. Dit kan je het best doen met schoonmaak alcoholdoekjes. Je neemt de antislip tape en knip het op de juiste afmeting. De strip moet wel op kamertemperatuur zijn zodat je makkelijker met de strip kan werken. Tijdens het aanbrengen van de antislip tape kan je een roller gebruiken om de tape goed op de trap te laten plakken. Om de strip te snijden kan je het best een scherpe beitel gebruiken.

Uitgelicht: Antislip trap strip zelfklevend tegen gladde traptreden!

Het afsnijden

Over het algemeen loopt een sleuf aan het uiteinde rond. Dan zal je de antislip strip schuin afsnijden van boven naar beneden. De strip blijft dan aan de bovenkant wat langer zodat je het bij de rondingen netjes kan wegwerken.

Het plakken

Om de antislip strip goed te laten passen moet je de strip een halve centimeter meer lengte geven dan de sleuf lang is. Je plaats dan de strip als eerst in de sleuf in de beide uiteindes en dan druk je vanuit het einde naar binnen. Zorg ervoor dat het naar binnen werken van de strip gelijkmatig gebeurd vanuit beide uiteindes. De trapslip zal goed en vlak zitten als de strip eenmaal geplaatst is in de sleuf.

Een goede tip

Vanwege het verschil in temperatuur kunnen de antislip strips die nog niet zijn gebruikt gaan krimpen. Het beste is dat je de strips voor bepaalde tijd legt op een warme plaats. Denk bijvoorbeeld aan, onder de verwarming. Door de warmte worden ze dan soepel. Je kan ze dan een beetje rekken en snijd je de strip een halve centimeter langer dan de lengte van de sleuf. Wanneer je de strip eenmaal in de sleuf hebt geplaatst zal het zodanig strak zitten dat het niet meer kan krimpen.

Meer: tips steile trap veiliger maken

Om het makkelijker te maken kan je ook gebruik maken van een antislip plakstrip waar er een dubbelzijdige plaklaag aan vastzit. De antislip kan je dan gewoon plakken op de traptreden en is het maken van groefjes niet nodig.

Verschillende soorten

In de winkel kan je verschillende soorten antislip plakstrips kopen van verschillende kwaliteiten. Kies je voor de betere kwaliteit dan is die antislip breed en tenminste 1,5 mm in dikte. Deze tape is duurzaam en komt er bijna geen slijtage bij kijken. Zou je de strip wat smaller willen, dan maak je gebruik van een speciale snijder om deze op de juiste lengte te snijden.

Nu ben je op de hoogte van de verschillende soorten antislip strips die je kan gebruiken voor de traptreden en hoe je deze zou kunnen aanbrengen.

Geef een reactie