Jongere mensen eerder verleid om nieuwe spullen te kopen dan 50+-ers

Black Friday staat weer voor de deur! Elk jaar valt dit op de vrijdag na Thanksgiving, dit jaar op vrijdag 26 november. De dag waarbij allerlei winkels weer gaan stunten met kortingen en waar iedereen nieuwe producten voor veel minder geld kan kopen. Maar is Black Friday ook echt zo populair? Wachten mensen ook daadwerkelijk met het kopen van nieuwe producten tot het Black Friday is? Dit hebben we bij Factsnapp uitgezocht.

Meerderheid wacht met kopen tot Black Friday

Aan 400 respondenten is gevraagd of ze wachten met het kopen van nieuwe spullen tot Black Friday. De meerderheid van de respondenten geeft aan dit inderdaad te doen, bijna 52% geeft aan soms verleid te worden en 8% geeft aan altijd te worden verleid. 40% geeft aan nooit verleid te worden om nieuwe spullen te kopen. De mensen die wel verleid worden, worden in de meeste gevallen verleid om elektronica en kleding te kopen.

Verschil in leeftijd

Jongere mensen worden eerder verleid om nieuwe artikelen te kopen dan 50+-ers. Van de mensen die verleid worden om nieuwe spullen te kopen, zijn het grootste deel mensen in de leeftijd van 16 tot 29 jaar. Zij wachten voornamelijk met het kopen van elektronica. Het kopen van kleding is in deze groep ook erg populair.

Verschil mannen vs. vrouwen

Tussen mannen en vrouwen zit ook een degelijk verschil. Mannen en vrouwen wachten namelijk met kopen van andere soort producten. Vrouwen wachten voornamelijk met het kopen van cosmetica en huishoudelijke producten. Meer dan mannen dit doen. Mannen wachten juist met het kopen van gadgets en elektronica.

Deze resultaten waren al binnen 1 uur beschikbaar. Wil jij ook razendsnel inspelen op de actualiteit en zelf online marktonderzoek uitvoeren? Vraag het aan een representatief panel via Factsnapp.com. Binnen 1 uur heb jij je resultaten.

Geef een reactie