Kies voor een keuken op maat

Je eigen keuken ontwerpen, helemaal in jouw stijl. Jij weet precies wat je wilt, maar je kunt het bij de reguliere keukenleveranciers niet vinden. Dan is een keuken op maat iets voor jou.

Een keuken op maat is uniek

Wanneer je kiest voor een keuken op maat, kies je voor werk van een vakman. Voor vakmensen die jouw keuken volledig met de hand maken. Op zo’n manier onderscheidt jouw keuken zich van de standaard keukens die je bij de grote keukendiscounters vindt. Keukens op maat zijn:

  • Ambachtelijk gemaakt
  • Degelijk van kwaliteit
  • Mooi in detaillering en afwerking
  • Speciaal en uniek
keuken op maat

Voordelen van een keuken op maat

Wanneer je kiest voor een standaardkeuken heb je te maken met standaard kasten en standaard formaten. Een standaardkeuken betekent vaak veel puzzelwerk. Puzzelen om de ruimte op de juiste manier in te vullen. Bij een keuken op maat behoort puzzelen tot de verleden tijd. Pas- en vulstroken zijn niet meer nodig om op te vullen. Om het duidelijk te maken:

  • Heb je bijvoorbeeld een ruimte waar je een lengte van 380 cm kunt indelen? Een standaardkastje met maat 60 cm past daar 6 keer in. En je houdt 20 centimeter over. Bij keukens op maat geldt deze beperking niet.
  • Wil jij een grote kast van 90,5 cm? Omdat dat precies past onder jouw plafond? Bij keukens op maat is dit geen probleem, want alle kasten worden op maat gemaakt.

Nadelen van een keuken op maat

Een keuken op maat is prachtig. Hij voldoet helemaal aan jouw ideeën, jouw smaak en jouw verwachtingen. Maar realiseer je ook dat er een aantal nadelen kleven aan een keuken op maat.

  • Door de eindeloze mogelijkheden is er mogelijk veel overleg nodig met de keukenbouwer voordat jouw uiteindelijke plan op tafel ligt.
  • Mogelijk is er een langere levertijd omdat je alles op maat laat bouwen. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Dit is mede afhankelijk van de keukenbouwer die jij uitkiest. Maak in ieder geval duidelijke afspraken.
  • Een keuken op maat kan duurder uitvallen dan een standaard keuken, omdat deze speciaal voor jou wordt gebouwd. Vraag daarom vooraf vrijblijvend offertes op.

Keukenglas om het af te maken

Om je keuken helemaal af te maken kun je een glazen keuken achterwand aanschaffen. Keukenglas is uitvoerbaar in diverse kleuren en verschillende designs. Achterwanden behoeven bijna geen onderhoud en zijn bovendien makkelijk schoon te houden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op de website van Keukenglas.nl!

Geef een reactie