Leren beleggen: hoe begin je?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:31 pm

Iedereen hoort wel eens grote verhalen van mensen die veel geld hebben verdiend met beleggen. Ook zie je erg veel reclames over beleggen en reclames van cursussen waar je leert hoe je moet beleggen. Echter, Beleggen voor beginners is altijd lastig. Iedereen start in het begin zonder kennis. Natuurlijk kun je jezelf voorbereiden en kun je het een en ander leren. Toch ga je pas echt leren beleggen zodra je er daadwerkelijk mee begint. In het begin is de kans dan ook groot dat je nog niet veel winst behaald. Dit is geen probleem want van fouten die je in het begin maakt leer je veel.

Wat is beleggen ?

Iedereen heeft hoogstwaarschijnlijk wel eens iets gehoord over beleggen. Toch weet zeker niet iedereen wat beleggen nou precies is en hoe het precies in zijn werking gaat. Beleggen is simpelweg geld investeren met de gedachte dat het in waarde stijgt. Dit doe je dus zodat je meer geld terug krijgt. Beleggen kun je in drie bekende vormen doen. Deze drie vormen zijn: Vastgoed, obligaties of aandelen. Op het moment dat jij jouw geld belegd ga je er mee akkoord dat je geld meer of minder waard kan worden. Let daarom op een aantal beleggen voor beginners tips en voorkom dat je veel geld verliest.

Beleggen in vastgoed, obligaties of aandelen

Beleggen in vastgoed is eigenlijk je geld beleggen in een gebouw of locatie waarvan je denkt dat deze meer waard gaat worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld woonhuizen of kantoorruimtes. Huurinkomsten zijn één van de belangrijke bronnen van inkomsten van vastgoedbeleggers. Zodra er inflatie plaatsvindt stijgt de huur hier vaak in mee. Natuurlijk loop je ook het risico dat de huurder vertrekt.In dat geval zullen de huurinkomsten (tijdelijk) stil komen te liggen. Beleggen in obligaties is simpel gezegd je geld uitlenen aan een land of een bedrijf. Zolang het bedrijf of land blijft bestaan ontvang je rente. De rente is dan een vorm van winst. Meestal sluit je een contract af met een looptijd en zodra de looptijd eindigd zal de lening volledig afgelost moeten zijn. Hierbij kan het bedrijf meer winst hebben gemaakt en ontvang je daardoor meer geld. Tot slot kun je geld beleggen in aandelen. Dit is een van de bekendste beleggingsvormen die er is. Zodra je een aandeel van een bedrijf koopt, word je voor een deel eigenaar van het bedrijf. Als het goed gaat met het bedrijf, stijgt de waarde van het bedrijf en daarmee de waarde van je aandelen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat het bedrijf minder winst draait. Op dat moment wordt het aandeel minder waard en maak je dus verlies.

Beleggen in cryptocurrency

Tot slot kun je ook beleggen in cryptocurrency. Dit is beleggen in een digitale munteenheid. Iets waar je vast wel eens van hebt gehoord is de Bitcoin. Dit behoort ook tot cryptocurrency. Hierbij koop je voor geld een digitale munteenheid. Je hoopt hierbij dat deze digitale munteenheid op een bepaald moment stijgt om het vervolgens weer voor meer te verkopen.

Geef een reactie