Maak je stijl compleet met een paneeldeuren kast

Allereerst: wat is een paneeldeur? Er zijn veel verschillende deuren waaruit je vandaag de dag kunt kiezen. De diversiteit hierin is belangrijk vanwege het aantal verschillende woonstijlen die gehanteerd worden. Het kiezen van de kast met de juist bijpassende kastdeur kan echt de finishing touch zijn om je interieur perfect tot zijn recht te laten komen. Het hebben van een eenheid aan gelijke deuren is daarbij belangrijk. Hiervoor zijn er verschillende soorten deuren verkrijgbaar.

Een paneeldeuren kast is een kast geconstrueerd met panelen, meestal gevormd tot een patroon, geïnstalleerd tussen twee stijlen en twee richels die het buitenframe van de deur vormen. Zo heb je een enkele paneeldeur, het frame bestaat uit een paneel, twee stijlen, een boven- en onder richel. De deur kan ook uit dubbele of meerdere panelen bestaan, dit al naar gelang de grote en voorkeur. Misschien heb je wel eens van verschillende kastdeur typen gehoord en je afgevraagd waar sommige naar verwijzen. De meesten verwijzen gewoon naar de stijl waarin ze zijn gemodelleerd.

Kast in ambachtelijke stijl

Dit soort kasten zijn gekoppeld aan het huisontwerp waarin ze worden opgenomen. Dus kasten met een deur in ambachtelijke stijl, maakt bijvoorbeeld vaak deel uit van een huis in ambachtelijke stijl. Maar wat maakt een paneeldeuren kast nu zo populair? Paneeldeuren zijn al jaren geliefd en de naam zegt het al ‒ de deur is niet gemaakt uit één stuk materiaal. Deze stijl zorgt ervoor dat dit soort deuren niet saai en simpel zijn. Er is werk van gemaakt om deze deuren er mooi uit te laten zien.

Dit maakt het ook dat deze kasten perfect in een interieur opgaan die al voorzien is van deze stijl. Paneeldeur kasten zijn niet alleen in woon of slaapkamer toepasbaar, maar ook bijvoorbeeld in de keuken. Ga je voor eenheid van het interieur dan mogen de keukenkasten zeker niet overgeslagen worden. Is je huis helemaal voorzien van paneeldeuren dan zal dat een esthetische uitstraling geven aan je huis.

De voor- en nadelen

 • Voordelen:
 • Paneeldeuren zijn hard, sterk en worden daarom ook graag als buitendeuren gebruikt.
 • Dit type kastdeur is eleganter en heeft meer schoonheid door de arbeid die er in zit.
 • Het is geschikt voor elk ontwerp.
 • Wordt gemakkelijk naar elke vorm aangepast.
 • Goed bestand tegen dagelijks gebruik.
 • Kan op verschillende manieren worden afgewerkt.
 • Ze zijn milieuvriendelijker dan geperst hout.
 • Nadelen:
 • Ze zijn duurder dan een standaard vlakke kastdeur.
 • Er blijft stof op de randjes liggen, dus vergt meer schoonmaak.

Welke stijl gaat het worden?

De kastdeur stijl met verhoogd paneel, waarbij het middenpaneel tot de dikte van het deurkozijn stijgt, is de afgelopen 40 jaar veruit de populairste kastdeur geweest. Deurstijlen met verhoogde panelen bieden de meeste details in de profielen en contouren. Dit is een veelzijdige look die een aanvulling kan zijn op een traditioneel interieur. Dan heb je ook nog de verzonken paneeldeuren. De verzonken of platte kastdeur stijl biedt een schoner en slanker profiel dan de verhoogde paneeldeur. Het kiezen van de juiste paneeldeuren zal de stijl van je interieur bepalen!

Bron: atmyhome.nl

Geef een reactie