Muurdecoratie voor babykamers of kinderkamers | 5 Tips & Voorbeelden

Het inrichten van een babykamer of kinderkamer een spannende en belangrijke taak. En het kiezen van de juiste muurdecoratie is volgens ons een essentieel onderdeel. In deze blog ontdek je vijf fantastische voorbeelden van muurdecoratie die de baby- of kinderkamer tot leven brengen. Hier vind je onafhankelijke inspiratie en concrete ideeën om een persoonlijke en stijlvolle ruimte te creëren voor jullie kleintje.


#1 – Betoverende Muurstickers

Muurstickers zijn een geweldige manier om de muren van de baby- of kinderkamer te transformeren in een sprookjesachtig landschap.

Hierboven staat een mooi voorbeeld met schattige dieren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een prachtige bosscène met schattige dieren, een dromerige sterrenhemel of een kleurrijk bloemenparadijs. De stickers zijn eenvoudig aan te brengen en kunnen later gemakkelijk worden verwijderd zonder schade aan de muur.

#2 – Schattige Muurcirkels

Muurcirkels voor kinderkamers zijn een trendy en veelzijdige optie voor de muurdecoratie. Ze kunnen dienen als uniek frame voor leuke foto’s van je kinderen of van bijzondere momenten tijdens de zwangerschap.

Kies voor cirkels in verschillende maten en hang ze speels op de muur. Het resultaat is een persoonlijke en stijlvolle galerij die elke keer weer een glimlach op je gezicht tovert. Je kan je cirkel-fotocollage blijven uitbouwen of afbeeldingen na verloop van tijd heel makkelijk verwisselen van plek of vervangen.

Handig om te weten: de muurcirkels van Modulari hebben een super handig ophangsysteem waarbij je kunt ophangen zonder te boren. Zo kun je blijven spelen, zonder achter te blijven met rare gaten in de muur.

#3 – Houten ornamenten

Met charmante houten ornamenten voeg je een natuurlijk en rustiek element toe aan de baby- of kinderkamer. Ga jij voor het superschattige voorbeeld op de foto? Of wil je liever iets anders.

Zoals bijvoorbeeld schattige houten ballonnen die aan de muur kunnen worden opgehangen, waardoor de kamer een vrolijke en luchtige sfeer krijgt. Ook zijn houten wolkjes een prachtige keuze, die een vleugje zachtheid en dromerigheid aan de ruimte toevoegen.

Let bij het kopen van houten ornamenten aan het gewicht. Hoe lichter des te beter. Want dan kun je ze gewoon eenvoudig met dubbelzijdige tape ophangen.

#4 Decoratieve (en functionele) wandhangers

Wandhangers zijn niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Kies voor leuke en praktische wandhangers, zoals een schattige diertjeskapstok waar je de kleertjes van je baby aan kunt hangen.

Of een opbergmandje in de vorm van een wolkje waar je kleine spulletjes in kunt bewaren. Deze wandhangers voegen niet alleen een vleugje stijl toe aan de kamer, maar helpen ook bij het organiseren van de ruimte.

TIP: Hang de wandhangers rondom de commode. Dat is namelijk superhandig voor als je iets tijdelijk op wilt hangen.

#5 – Verhalende Wandtapijten

Breng de muren tot leven met verhalende wandtapijten. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijk en gedetailleerd wandtapijt met een regenboogmotief of ga voor een motief met wat meer aardse kleuren zoals op de foto.

Zijn de kinderen al wat ouder? Dan is het ook leuk om een educatief wandtapijt op te hangen. Bijvoorbeeld eentje met letters en cijfers.

Deze wandtapijten dienen niet alleen als decoratie, maar ook als educatieve en stimulerende elementen voor je kind. Ze creëren een boeiende omgeving waarin verhalen kunnen worden verteld, verbeelding kan bloeien en leergierigheid kan worden gestimuleerd.

Geniet van het creatieve avontuur van muurdecoratie

Met zoveel keuzes voor muurdecoratie is het inrichten van de baby- of kinderkamer een creatief avontuur. Of je nu kiest voor houten ornamenten zoals ballonnen en wolkjes, personaliseerbare muurdecoratie of verfijnde wanddecoratie, elk voorbeeld voegt een uniek en bijzonder element toe aan de kamer.

Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik deze ideeën als inspiratie om een prachtige en persoonlijke ruimte te creëren voor jullie kleintje. Geniet van het inrichtingsproces en zie hoe de muurdecoratie de kamer tot leven brengt met charme, speelsheid en persoonlijkheid. Veel plezier met het creëren van een betoverende baby- of kinderkamer!

Geef een reactie