Om deze redenen moet je kiezen voor een gietvloer

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op april 8th, 2020 om 11:13 am

Tegenwoordig worden er steeds meer gietvloeren gebruikt. Dat is natuurlijk niet voor niets. Gietvloeren hebben vergeleken met andere vloeren veel voordelen. Ondanks dat er wordt gezegd dat je gemakkelijk een gietvloer zelf kunt aanbrengen, moet je daar niet aan beginnen. Laat dit aan de vakman over. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Door de garantie die je krijgt, kun je daar altijd op terugvallen wanneer er achteraf iets niet in orde zou zijn. De gietvloer voordelen, vertellen we je hier.

gietvloer

Het bestellen en leggen

Op de eerste plaats kun je de kleur uitzoeken van de gietvloer. Er zijn tegenwoordig veel kleuren beschikbaar, zodat er altijd wel een is die bij het interieur past. Wanneer je de kleur uitgezocht hebt en het materiaal is in huis, kan de vakman de vloer gaan leggen. Hij zal eerst de ruimte waar de gietvloer moet komen stofvrij maken. Daarna wordt het vloeibare materiaal in banen uitgegoten. Vervolgens wordt het gietmateriaal met een giet kam gelijkmatig verdeeld en met een prik rol na gerold. Daarna zal de gietvloer moeten drogen en heb je als het materiaal droog is een ideale vloer.

Polyurethaan

In een woning wordt vooral polyurethaan gebruikt. Het materiaal is veerkrachtig en kan over een vloer met vloerverwarming worden aangebracht. Dat is ideaal voor kinderkamers. Kinderen zullen graag op een vloer spelen die verwarmd wordt en veerkrachtig is. Wanneer ze een onderdeel van speelgoed op de vloer laten vallen, zal het niet snel stuk gaan. Omdat de vloer ook geluid absorberend is, zullen er, maar weinig geluiden naar de woonkamer doordringen als de kinderkamer boven is gesitueerd.

De gietvloer zal eventuele scheuren die in de vloer zaten wegwerken.

Ook wordt een gietvloer naadloos gelegd. Dat geeft een mooi aanzien. Doordat hij naadloos is, is het schoonmaken van een dergelijke vloer een fluitje van een cent.

Omdat de gietvloer waterdicht is, kan hij goed worden gebruikt in een keuken en badkamer.

Gietvloeren zijn sterk en kunnen levenslang meegaan.

Het is niet voor niets dat het gebruik van gietvloeren de laatste jaren in woningen een enorme vlucht heeft genomen. Hij werd al lang gebruikt in fabriekshallen, ontvangsthallen en kantoren. In een ruimte waar gewerkt wordt met chemische stoffen (magazijnen en laboratoriums) zal eerder epoxy worden gebruikt als materiaal voor de gietvloer. Epoxy wordt niet aangeraden wanneer er een vloerverwarming aanwezig is.

Een gietvloer zorgt dus voor optimaal sfeer & comfort. Alles wat je in huis wil hebben, toch?

Geef een reactie