Ontbindende voorwaarden bij het doen van een bod op jouw droomhuis

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:29 pm

Heb jij je droomhuis gevonden? Fantastisch! Dan is het nu tijd om een bod uit te brengen. ‘Maar wat als ik de financiering niet rond kan krijgen of het huis heeft verborgen gebreken?’ Het is altijd mogelijk om een bod te doen onder voorbehoud van ontbindende voorwaarden. In dit artikel leggen we er een aantal uit.

Een bod onder voorbehoud van financiering

Denk goed na (samen met een eventuele partner) over het maximale bedrag waarvoor je het huis wilt kopen. Check daarnaast ook hoeveel budget er is en of je dit bedrag überhaupt kan financieren. Weet je dit niet 100% zeker? Kies er dan altijd voor om een bod te doen onder voorbehoud van financiering. Dit houdt in dat jij een bepaalde periode krijgt om de financiering rond te krijgen. Lukt dit uiteindelijk niet? Dan kan je de koop nog ontbinden.

Een bod onder voorbehoud van een bouwkundige keuring

Het is ook mogelijk om een bod te doen onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Je wilt natuurlijk niet een huis kopen terwijl er allemaal gebreken zijn, die je tijdens de bezichtiging niet hebt gezien. Laat bij twijfel daarom altijd een bouwkundige keuring uitvoeren. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft duidelijkheid over de staat van de woning en eventuele verborgen gebreken. Moet er nog te veel gebeuren aan het huis waar je geen zin en/of budget voor hebt? Dan mag je na de bouwkundige keuring de koop gewoon ontbinden.

Meer ontbindende voorwaarden

Naast bovengenoemde voorwaarden zijn er nog meer punten die je kunt aangeven bij het uitbrengen van je bod. Zo kan je bijvoorbeeld een bod uitbrengen onder de voorwaarde dat de oplevering van de woning voor een bepaalde datum is. Ook kan de verkoop van je huidige woning meegenomen worden als voorwaarde. Wil je persé dat de huidige bewoners het huis schoonmaken voor de oplevering? Ook dit kan je meenemen in de ontbindende voorwaarden.

Geef een reactie