Tips om effectief te verhuizen

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuw huis gevonden. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar dat betekent ook dat je binnenkort moet verhuizen. Vooral als je veel spullen hebt, kan dit een gedoe zijn. Je wilt het liefst dat je spullen zo snel mogelijk over zijn, maar hoe pak je dit aan? In deze blog lees je effectieve tips die je kunt gebruiken als je gaat verhuizen. 

Begin op tijd met inpakken 

Zorg dat je genoeg verhuisdozen in huis haalt, zodat je op tijd kunt beginnen met inpakken. Als je een week van tevoren begint, kun je per dag al enkele dozen inpakken. Begin natuurlijk met de spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Gebruik een stift om op de dozen te schrijven wat erin zit. Op die manier kun je je spullen gemakkelijk terugvinden als je alles weer uitpakt. Het is hierbij handig om de zwaardere spullen onderin de doos te leggen en de lichtere spullen bovenin. Onthoud dat je de dozen niet te zwaar maakt, houd maximaal 20 kilo aan.  

Vervoer 

Je zou een auto met aanhanger kunnen gebruiken om je spullen te verhuizen. Woon je in de provincie Groningen? Dan is een busje huren in Groningen ook een optie. Huren hoeft niet per se zakelijk te zijn, je kunt ook gemakkelijk particulier huren. Moet je van ver komen en wil je het liefst alles in een keer verhuizen, dan kun je het beste kiezen voor een verhuiswagen. Vaak krijg je dan ook hulp van verhuizers. Dat scheelt sjouwen!  

Breekbare spullen 

Met breekbare spullen zoals glazen en servies moet je voorzichtig zijn. Je kunt het beste de spullen in papier verpakken en vervolgens in de doos leggen. Stop er wat kleding en/of handdoeken bij in voor extra bescherming. Let er hierbij op dat er geen scherpe materialen bij kwetsbare onderdelen worden gelegd.  

Adres wijzigen 

Wijzigen op tijd je adres, zodat dit verwerkt kan worden en er geen post naar je oude adres wordt verstuurd. Denk hierbij ook aan het wijzigen van je adres bij je huisarts of bij een tijdschrift waar je lid van bent.  

Maak tenslotte een checklist voordat je gaat beginnen met verhuizen. Hiermee kun je gemakkelijk afstrepen wat je hebt gedaan en kun je overzichtelijk zien wat er nog gedaan moet worden. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet. Met deze tips zal het verhuizen een stuk aangenamer zijn. Succes!  

Geef een reactie