Tips voor terrasoverkapping

Hoe graag men niet alleen in de zomer op het terras zit. Met een terrasdak zou je een aangenaam beschermde overgang kunnen creëren van huis en tuin. Maar waar begin je? Er is niet één oplossing voor de “woonkamer in het groen”. Maar hoe kan deze droom worden gerealiseerd, welke types zijn er en wat moet er worden overwogen? Vragen over vragen die een precieze planning vereisen, omdat niet alleen de materialen slim gekozen moeten worden, maar ook de eisen aan comfort en uitstraling in een vroeg stadium bepaald moeten worden. Daarnaast zijn er de meest uiteenlopende omstandigheden. Als u een appartement huurt, moet u anders plannen dan wanneer u uw eigen huis bezit. Het is bijzonder nuttig om een geschikte lijst op te stellen, vergelijkbaar met de checklist voor het bouwen van een huis, om elk punt in overweging te kunnen nemen. Lees hier alle tips voor het kopen van terrasoverkapping.

Vaste terrasoverkapping – wat zijn de mogelijkheden?

Alle soorten terrasoverkappingen moeten bepaalde taken vervullen. Ze moeten bescherming bieden tegen de zon en, indien mogelijk, tegen regen, maar ook privacy bieden. Afhankelijk van hoe de eisen hier zijn, moet dan ook de planning worden uitgevoerd. Als het terras ook beschermd moet worden tegen hevige regen en wind, dan is een stevige constructie aan te bevelen die bestand is tegen de weersomstandigheden wanneer deze stevig verankerd is. Hout is bijzonder geschikt voor deze taak. Als de dakbedekking doorschijnend moet zijn, moet ook echt glas worden gebruikt. Op deze manier is de constructie het meest waarschijnlijk bestand tegen weer en wind. Plexiglas is ook voldoende voor minder dikke daken. De voordelen van een houten constructie liggen voor de hand. Het nadeel is echter dat het hout regelmatig moet worden beschermd en geschilderd. Als u wilt besparen op de prijs, kunt u de dakbedekking ook zonder doorgang maken. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak en moet vooraf uitgebreid worden besproken.

Wie zijn terrasdak niet wil schilderen en het zich kan veroorloven, kiest voor een aluminium constructie. Aluminium is zeer licht en kan dankzij zijn robuuste eigenschappen ook sterkere winden aan. Helaas is het alleen iets voor de grotere portemonnee, want aluminium is iets duurder.

Terrasoverkappingen voor huurappartementen

Als u in een gehuurd appartement woont, is het natuurlijk niet eenvoudig om een vaste dakconstructie voor het terras te laten maken. Maar zelfs in dit geval zijn er manieren om het terras te beschermen. Stoffen luifels zijn hier een goede optie, die ook meegenomen kunnen worden bij een eventuele verhuizing. Luifels zijn niet erg windbestendig en daarom is dit type terrasoverkapping vooral nuttig bij goed weer. Bij stormachtig weer moet de luifel worden ingeschoven en wanneer het terras niet in gebruik is, kan de luifel het beste schoon worden gehouden als hij kan worden opgerold en opgeborgen in een cassette. Bij de keuze van een model moet u dus nagaan of het model zo’n cassette bevat. Dergelijke luifels moeten echter wel stevig verankerd zijn – meestal aan het huis. Indien dit niet mogelijk is, kan ook gekozen worden voor een mobiele luifel, die door middel van een stand constructie aan de grond wordt bevestigd.

Welke vorm het meest geschikt is, kan alleen per geval worden bepaald. Uiteindelijk is smaak het doorslaggevende criterium bij de keuze van de juiste terrasoverkapping. Zorg er echter voor dat u een geschikte checklist heeft, anders kan een doorslaggevend detail worden vergeten.

Geschreven door Klusvakman.nl

Geef een reactie