Verhuizen, mogelijk of niet met de huidige stand van de woningmarkt?

Op een bepaald moment in je leven verhuis je waarschijnlijk naar een andere stad. Je kunt niet zomaar een verhuisbedrijf inhuren en verhuizen wanneer je maar wilt. Je moet ervoor zorgen dat je op het juiste moment gaat verhuizing.

Het kiezen van de beste tijd om te verhuizen kan je veel voordelen bieden, zoals lagere kosten en een sneller verhuisproces. Momenteel loopt de woningnood in Nederland nog steeds op. De reden hiervoor is dat er door de stikstof crisis te weinig woningen zijn gebouwd.

Ook nu er woningnood is, willen steeds meer mensen een huis kopen. De vraag wordt steeds groter terwijl het aanbod afneemt. Dit is de reden waarom woningen tegenwoordig bijzonder duur zijn.

Hierdoor is het wellicht niet zo’n goed moment op een huis te kopen. Naar schatting heeft de Nederlandse woningmarkt sinds 2019 zo’n 40% van de woningen boven de vraagprijs verkocht. In 2021 verdubbelde dit percentage met 80% van de huizen die werden verkocht boven de oorspronkelijke prijs.

Hoewel overbieden je kan helpen om sneller je gewenste huis te krijgen, maakt het de nieuwe normen voor de woningmarkt in feite erg duur.

Wanneer moet je verhuizen?

Terwijl in 2020 en 2021 een zeer sterke stijging van de huizenprijzen te zien was, lijkt dat in 2022 een beetje te vertragen. Kijkend naar de huizenprijzen in het algemeen, is de markt vandaag nog steeds erg duur. Velen geloven dat de huizenmarkt in de loop van de tijd in prijs zal blijven stijgen, vooral nu de verschillende wereldwijde gebeurtenissen zoals de pandemie nog steeds plaatsvinden zonder dat er tekenen zijn dat er een einde aan komt. Hoewel de prijzen nu hoog zijn, is het misschien een goed moment om te verhuizen voordat de prijzen nog hoger worden. Tenminste, als je het budget hebt.

Hoe ga je verhuizen?

Als je van plan bent om in deze tijd van het jaar te verhuizen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de kosten te beperken. Je beste optie is om een uitgebreid onderzoek te doen.

Probeer zoveel mogelijk woningen te vinden, zodat je de kosten van elk huis kunt vergelijken. Het is raadzaam om met meerdere makelaars in contact te komen zodat je al je woonmogelijkheden goed kunt bekijken. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat je op dit moment een huis tegen een redelijke prijs zult vinden.

Geef een reactie