Voortuinideeën voor (rijtjes)huis: 3 onmisbare tips

voortuin-ideeen-rijtjeshuis

De voortuin is het visitekaartje van het huis. Maar kan tegelijkertijd ook lastig zijn om in te richten. Want wat doe je nou eigenlijk in een voortuin? We zien dat veel mensen hiermee stoeien en dat een gemiddeld rijtjeshuis in Nederland een saaie en inspiratieloze voortuin heeft. Volgens ons ontzettend zonde, want je kunt er echt wel wat van maken.

Wil jij jouw voortuin ook aanpakken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Misschien dat wij je verder kunnen helpen! In deze blog geven we je 3 tips voor een extra ‘touch’ in de voortuin van jouw (rijtjes)huis

Tip #1: Kies voor verschillende vormen.

In de praktijk zien we dat er – wat ons betreft – veel te vaak gekozen wordt voor gelijke vormen, wat zorgt voor een statisch beeld. Wij vinden dat zonde! Want wanneer je ronde en rechthoekige vormen met elkaar afwisselt ontstaat een mooie balans.

Voorbeelden van afwisselende vormen:

  • Slingerend tuinpad
  • Ronde borders met rechthoekige stenen in het tuinpad.
  • Ronde beplanting  in een vierkant perkje (tip: buxus)

Tip #2: Kleine bomen zorgen voor extra sfeer

Wil je één of meerdere échter blikvangers in je voortuin? Dan zijn kleine bomen een uitstekende optie om dit te verwezenlijken. De nadruk ligt hier natuurlijk op klein omdat je niet wilt dat de boom zorgt voor een verminderde lichtinval.

Voorbeelden van kleine bomen:

  • Appelboom; (ook nog handig voor in de appeltaart!)
  • Jonge Mimosa boom (bloeit prachtig in het vroege voorjaar)
  • Jonge Rode Esdoorn boom (schitterend rood in de herfst)
  • Olijfboom (voor een mediterrane sfeer)

Tip #3: Gekke / niet alledaagse erfafscheiding

Erfafscheiding niet alledaags met boomschors

Met erfafscheiding in de voortuin heb je allerlei mogelijkheden, maar je moet wel rekening houden met de algemene erfafscheiding regels. De regels schrijven namelijk voor dat een erfafscheiding van een voortuin maximaal één meter hoog mag zijn. Des te meer reden om voor een niet alledaagse erfafscheiding te kiezen!

Voorbeelden van niet alledaagse voortuin erfafscheidingen:

  • Houten palen op diverse hoogtes (geeft een speelseffect)
  • Laag hekje met klimop
  • Hekje gevuld met boomschors of stenen

Toevoegingen of bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten!

Wij hopen dat we jou voldoende inspiratie hebben gegeven voor de voortuin van jouw (rijtjes)huis. Heb jij nog toevoegingen aan onze blog? Of wil je op een andere wijze bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten! Stuur jouw idee met bijbehorende foto naar info@woonleven.com en wie weet voegen wij jouw tip toe aan onze blog of schrijven we zelfs een blog over jouw bijdrage.

Een gedachte over “Voortuinideeën voor (rijtjes)huis: 3 onmisbare tips

Geef een reactie