Wat te doen met jouw pand(en)?

Wat te doen met jouw pand(en)?

Heb je enige tijd geleden besloten om één of meerdere panden aan te schaffen? Dan heb je destijds een meer dan prima keuze gemaakt. De huizenprijzen zijn immers de lucht ingeschoten, waardoor je een prima rendement hebt weten te draaien. Dat is zeker het geval als je nu besluit om jouw pand te verkopen.

Is het nou verstandig om een beleggingspand verkopen? Dat is iets wat jij als enige voor jezelf kunt gaan bepalen. Feit is wel dat het belangrijk is om naar de totale markt te kijken.

Marktanalyse

De huidige huizenmarkt valt eigenlijk niet in woorden te omschrijven. De prijzen zijn door het dak heen gegaan, waardoor je nu een flink rendement kunt maken. Maar, ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat de prijzen blijven stijgen? Daar denken meerdere experts anders over.

Sommige experts verwachten dat de huizenprijzen in elkaar gaan storten. Dat zou het gevolg moeten zijn van de rente die verhoogd gaat worden. Door een hogere rente is het voor veel huishoudens immers niet meer mogelijk om veel geld voor een huis te betalen.

Andere experts verwachten dat de huizenprijzen blijven stijgen. Die gedachte komt vooral voort uit het feit dat de ECB niet al te graag aan de rentestand zit. Dat is echter iets van de afgelopen jaren; het is goed mogelijk dat de ECB dit in de nabije toekomst alsnog gaat doen. Mocht de ECB dit niet doen, is het inderdaad goed mogelijk dat de prijzen blijven stijgen.

Jouw eigen wensen

Wat wilde jij precies bereiken toen jij een beleggingspand kocht? Wilde je een specifiek rendement draaien? Of wilde je vooral een passief inkomen op gaan bouwen? Voordat je daadwerkelijk jouw panden gaat verkopen, is het zaak om hier goed over na te denken. Zet jouw wensen op een rijtje en bepaal waar je naar toe wilt in de toekomst. Op basis daarvan kun je voor jezelf de juiste keuze maken: jouw panden behouden of jouw panden verkopen. Het is hoe dan ook een spannende tijd in de vastgoedmarkt!

Geef een reactie