Woningaanpassingen bij ouderdom: wat is er mogelijk

Je hebt er vast wel eens van gehoord: woningaanpassingen voor mensen die niet meer zo goed ter been zijn. Vaak gat dit gepaard met grote verbouwingen en ingrijpende projecten die het hele huis op de kop zetten. Niemand die daar echt zin in heeft. Vaak lijkt het dan ook makkelijker om gewoon simpelweg te verhuizen. Toch hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. De meeste woningaanpassingen kunnen namelijk binnen een dag gerealiseerd worden!

Afhankelijk van jouw situatie en de te verbouwen ruimte zijn er een aantal mogelijkheden die jouw woonplezier aanzienlijk kunnen verlengen. IN elke ruimte van het huis is er wel iets mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, slaapkamer of de trap. Niets is onmogelijk.

Badkamer

De badkamer is misschien wel de gevaarlijkste plek voor mensen op leeftijd. Het is er nat en vaak bevinden zich er veel drempels en hoekjes waaraan iemand zichzelf serieus kan bezeren. Gelukkig kunnen deze potentiële ongelukken snel verholpen worden met bijvoorbeeld een douchestoel of antislipvloer. Wil jij elk mogelijk risico elimineren, dan kan je kiezen voor een badkamerrenovatie in 1 dag. Hierbij wordt de douche volledig aangepakt zodat jij voortaan met een veilig gevoel onder de douche stapt.

Slaapkamer

De slaapkamer vormt vaak het begin en het einde van de dag. Om een dag goed te beginnen is het belangrijk dat je met een goed en veilig gevoel wakker te worden. Om eventuele ongelukken in de slaapkamer te voorkomen zijn er verschillende oplossingen die jouw slaapkamer net iets veiliger maken. Denk aan een pakpaal, bedpapegaai of automatische verlichting en gordijnen. Met deze slaapkameraanpassingen begin jij elke dag met een goed gevoel!

Keuken

Is koken jouw passie, dan wil je natuurlijk niet dat dit door jouw leeftijd onmogelijk wordt gemaakt. Gelukkig zijn er aanpassingen die ervoor zorgen dat jij je nog veilig in de keuken kunt begeven. Denk aan het onderrijdbaar maken van het aanrecht, verstelbare keukenkastjes of een éénhendelmengkraan.

Woonkamer

Drempelaanpassingen, deurverbredingen en pakpalen zijn enkele aanpassingen die het leven in de woonkamer iets comfortabeler kunnen maken. Veel woonkamers zijn namelijk niet geheel geschikt voor mensen in een rolstoel of mensen met een rollator. Met deze aanpassingen verhelp je dit probleem binnen no-time.

Geef een reactie