Zo maak je jouw woning aantrekkelijker voor de verkoop

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op juli 29th, 2019 om 12:48 pm

Hoewel er op de woningmarkt een tekort is, betekent dat niet dat je als woningeigenaar vanzelfsprekend de best mogelijke prijs voor jouw woning krijgt wanneer je besluit om tot verkoop over te gaan. Sterker nog, je zult ervoor aan het werk moeten gaan. Maar je inspanningen kunnen rijkelijk beloond worden en daarom is het absoluut de moeite waard om je woning aantrekkelijk te maken voor de verkoop. In dit artikel geven we je hiervoor een aantal waardevolle tips.

De buitenkant van je woning

De eerste indruk die een potentiële koper van jouw woning krijgt, is gebaseerd op de buitenkant van je woning. Daarom is het belangrijk om er in ieder geval voor te zorgen dat de volgende onderdelen piekfijn in orde zijn:

–          De kozijnen dienen in goede staat er verkeren

–          Een eventuele tuin moet er netjes onderhouden bijstaan

–          Het voegwerk moet er verzorgd uitzien

–          Het dak moet niet teveel groene aanslag hebben (als het dak zichtbaar is)

Een ander belangrijk aandachtspunt is (indien aanwezig) de garagedeur. Het deurblad moet geen roestplekken hebben en de laklaag moet er goed onderhouden uitzien. Stel nu dat je deur er niet goed uitziet en hij eigenlijk vervangen dient te worden. Ga dan op zoek naar een tweedehands garagedeur. Het vervangen van je garagedeur voor een tweedehands model kan namelijk financieel zeer interessant zijn. Bovendien hebben tweedehands garagedeuren vaak slechts kleine gebreken. Denk aan een krasje of iets dergelijks. Meer informatie over het vervangen van je garagedeur vind je hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-vervangen/.

Zorg voor een aangenaam binnenklimaat

Niemand wordt enthousiast als hij een woning binnenkomt waar een muffe lucht hangt, waar het benauwd is of waar het erg warm of koud is. Kortom, zorg dat het binnenklimaat in je woning in orde is. Concreet betekent dit dat je ventilatieroosters schoon moeten zijn, je dagelijks je woning lucht en je je woning goed geïsoleerd hebt. Met deze drie maatregelen verbetert het binnenklimaat vaak al aanzienlijk ten opzichte van de situatie waarin je de deuren en ramen gesloten houdt en de woning slecht is geïsoleerd.

Kies voor een neutrale inrichting

Een potentiële koper moet jouw woning als een nieuw thuis kunnen zien. Dat gaat lastig als het interieur een uitgesproken stijl heeft. Zorg daarom voor een neutrale inrichting en verwijder alles wat het huis persoonlijk kan maken. Denk aan foto’s en schilderijen. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat als je geen neutrale inrichting hebt, je het interieur moet vervangen. Er zijn namelijk ook bedrijven die interieur verhuren, speciaal bedoeld om van de verkoop van je woning een succes te maken.

Zorg voor een aantrekkelijke verkoopadvertentie

Zoals zojuist gezegd, moet een potentiële koper zich kunnen voorstellen dat hij van jouw huis zijn nieuwe thuis maakt. Een belangrijk onderdeel daarvan vormt de verkoopadvertentie, zodat een potentiële koper de behoefte krijgt om jouw woning te bekijken. 

Door ervoor te zorgen dat hij zo enthousiast mogelijk wordt, is hij immers eerder bereid om een goed bod op je woning te doen. En het creëren van enthousiasme begint al bij de verkoopadvertentie. Zorg daarom voor foto’s van hoge kwaliteit en een tekst die in de vorm van een beleving is geschreven. Daardoor wordt de kans op een enthousiaste potentiële koper groter.

Wat is jouw geheim voor een succesvolle verkoop?

Heb jij nou een andere tip om je woning tegen een zo goed mogelijke prijs te verkopen? We horen het graag van je, stuur ons een mailtje om jouw tip door te geven. Op die manier helpen we elkaar aan de best mogelijke verkoopprijs als je je woning gaat verkopen!

Geef een reactie