3 tips voor het werken met epoxy

Epoxy is een kunsthars met diverse mogelijkheden. Het is een twee-componentenhars die bestaat uit een basiscomponent, hars, en een vloeibare harder. Nadat de twee componenten met elkaar vermengd worden zal de epoxy transparant uitharden. Verwerken van epoxy is met de juiste materialen en de juiste voorbereiding niet ingewikkeld. Begin je net te werken met epoxy? Gebruik dan een epoxy starterspakket.

epoxy kleuren

Creatieve mogelijkheden 

De creatieve mogelijkheden van epoxyhars zijn bijna eindeloos. Wil je voor het eerst met epoxy aan de slag, overweeg dan de aanschaf van een starterspakket. Daarin vind je alle materialen om aan de slag te gaan. Allereerst bevat het starterspakket de twee componenten van de epoxy. Deze zijn van een goede kwaliteit en worden geleverd in twee flacons. Om epoxy in de juiste hoeveelheid te mengen bevat het epoxy starterspakket een weegschaal, meerdere mengbekers en houten roerstaafjes. Zo wordt het zorgvuldig mengen van de twee verschillende componenten in de juiste verhouding een eenvoudige handeling.

Gebruik bescherming 

Tijdens het werken met epoxyhars zijn persoonlijke beschermingsmiddelen van belang. Het starterspakket bevat voldoende nitrile handschoenen om jezelf tijdens het werken met epoxy te beschermen. Wanneer je regelmatig en met grote hoeveelheden epoxy werkt is het aan te raden om ook een gezichtsmasker te dragen om jezelf te beschermen tegen de chemische damp die kan ontstaan tijdens het mengen van de twee componenten van de epoxy.

Hoe breng je epoxy aan?

Je hebt het ontwerp in je hoofd, je hebt de materialen en objecten die je in de epoxy wilt insluiten bij de hand en je hebt de ondergrond waar je op wilt werken klaarliggen. Dan is het moment aangebroken dat je de epoxyhars kunt gaan aanbrengen. Dit kan je doen met hulp van de mengbeker, wanneer je bijvoorbeeld een mal wilt vullen. Maar ook kunnen verfrollers of wegwerpkwasten gebruikt worden om de epoxy over een groter oppervlak te verdelen. Tenslotte bevat het epoxy starterspakket een gasbrander. Deze kan gebruikt worden om kleine luchtbelletjes die na het aanbrengen van de epoxyhars zijn ontstaan te verwijderen. Zo vormt zich een heldere, transparante en glasharde toplaag op jouw unieke ontwerp.

Een epoxy starterspakket is een goede en makkelijke basis om voor het eerste met epoxy te gaan werken. Uiteraard is het starterspakket altijd uit te breiden met producten die het maken van jouw project verder vergemakkelijken of meer projecten mogelijk maken.

Geef een reactie