3 vloertrends in 2019

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:22 pm

2019 is al een tijdje begonnen, maar wat zijn nou eigenlijk precies de voertrends van dit jaar? Houten vloeren, pvc vloeren, tegels, beton, er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden als vloer in jouw woning. Wanneer je eraan denkt om je woning opnieuw in te richten of een nieuw huis te kopen dan moet je zeker aan de vloer denken. Om jou wat inspiratie te geven hebben we de 3 vloertrends van dit jaar op een rijtje gezet.

Laminaat

Laminaat is al jaren enorm populair. Het is niet meer een simpele vervanging van een standaard houten vloer, maar heeft een eigen karakter gekregen. De kwaliteit is de laatste jaren flink toegenomen en er zijn steeds meer varianten beschikbaar. Het grote voordeel van de laminaatvloer is dat het eng makkelijk te onderhouden is. Dit jaar zien we steeds vaker laminaat visgraat vloer. Dit is het laminaat in een visgraatmotief op de grond gelegd en heeft een luxere uitstraling.

Bamboe

Bamboevloeren zien we steeds vaker terugkomen. Dit komt doordat steeds meer mensen een duurzame woning willen hebben en bamboevloeren zijn de perfecte oplossing voor een duurzame vloer. Het is zo duurzaam omdat het binnen 5 jaar groeit, wat veel sneller is als een boom waaruit de houten vloeren gemaakt kunnen worden. Het is ook nog eens een perfecte vloer voor vloerverwarming en daarom erg geliefd.

PVC vloeren

Mensen willen hun woning niet meer altijd modern inrichten, maar kiezen ook steeds vaker voor een industriële look in hun woning. Deze trend is zeker terug te zien in 2019. In deze stijl zijn meer PVC vloeren te vinden als houten vloeren. De vloeren gaan lang mee en zijn makkelijk schoon te maken. Vroeger waren er weinig verschillende soorten PVC vloeren, maar tegenwoordig heb je ze in alle kleuren en maten en zijn ze niet meer van natuurlijke vloeren te onderscheiden.

Weet je al wat voor vloer jij kiest? Een PVC vloer, visgraat vloer of juist bamboe? Alle mogelijkheden zijn open. Kijk wat bij jouw huisstijl past en kies jouw favoriet. Wanner je geen keuze kan maken is het altijd handig om advies te vragen bij een specialist in een showroom of online.

Geef een reactie