Rioleringsbedrijf vinden omgeving Almere

rioollucht

Heeft u al een hele tijd last van een rioollucht in huis, maar heeft u geen idee waar de stank vandaan komt? Dan kan ik u aanraden om contact op te nemen met rioleringsbedrijf omgeving Almere. De rioolspecialist doet een inspectie bij u, om te achterhalen waar de rioollucht vandaan komt. Wanneer de oorzaak van de rioollucht achterhaald is kan er actie worden ondernomen. Het hebben van een rioollucht in huis kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken van rioollucht zijn:

  • Verstopping in de afvoer
  • Verstopping in het riool
  • Lekkage
  • Stankslot (sifon) werkt niet
  • Problemen met de ontluchtingspijp
  • Beschadiging in de riolering.

Achterhalen oorzaak rioollucht

Eerst gaat de rioolspecialist na of het rioolprobleem met standaard gereedschap kan worden opgelost. De rioolspecialist heeft verschillende methodes die hij kan toepassen, om te achterhalen waar de rioollucht vandaan komt. Het kan zo zijn dat er een blokkade of verstopping zit in de afvoer. Deze verstopping of blokkade kan de rioolspecialist direct verwijderen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het rioolprobleem dieper ligt dan verwacht. Dan kan de rioolspecialist een rioolinspectie uitvoeren. Er zijn 3 soorten rioolinspecties die kunne worden toegepast door de rioolspecialist:

  • De eerst methode die kan worden toepast is een inspectie met een rioolcamera. Bij deze methode wordt er een waterdichte camera geplaatst in het riool. Via een monitor kan de rioolspecialist zien of er een breuk in de leiding zit. Het kan ook mogelijk zijn dat de leidingen verzakt of of verouderd.
  • Een andere veelgebruikte methode is een visuele inspectie. Deze methode is alleen mogelijk, indien de rioolspecialist bij de riolering kan. Bij deze methode probeert de rioolspecialist zelf te ontdekken waar het rioolprobleem zich bevindt.
  • De laatste methode die kan worden toegepast, is een rookinspectie. Deze methode wordt toegepast als de specialist vermoed dat er sprake is van een rioolbreuk. Bij deze methode wordt de breuk opgespoord met behulp van een rookmachine. Eerst wordt de rookmachine gekoppeld aan de leiding en aangezet. De witte rook trekt door de leiding heen. Op de plek waar er rook uit de leidingen komt bevindt zich een breuk. Zo is het voor de rioolspecialist direct duidelijk om welke leiding het gaat.

Geef een reactie