5 dingen om te checken voordat je een huis in Antwerpen koopt

Van plan om een huis in antwerpen te kopen? Dan is dit een hele nieuwe fase van je leven, daarom is het van belang om goed op een aantal belangrijke punten te letten. Door onderstaande 5 dingen te checken voorkom je dat je een huis met verborgen gebreken koopt. 

Het kopen van een huis mag natuurlijk nooit een impulsieve beslissing zijn. Toch zijn er heel wat mensen die na het kopen van een huis achteraf spijt hebben. Extra checken van sommige dingen is dan ook zeker aangeraden.

1. De woning

Natuurlijk ga je een huis bezichtigen voordat je het koopcontract ondertekend. Echter is het belangrijk om de woning extra te checken. Wat is de reden waarom het huis te koop staat? En zijn er gebreken? Vraag het op een subtiele manier aan de verkopen of makelaar. 

2. Schakel een aankoopmakelaar in

Een huis kopen in Antwerpen? Dan heb je misschien geen idee waar je op moet letten. Daarom is het verstandig om een makelaar in Antwerpen in te schakelen. Neem bijvoorbeeld Heylen Vastgoed. Zij hebben tientallen jaren ervaring met het kopen en verkopen van vastgoed in de provincie Antwerpen. Een ervaren aankoopmakelaar weet precies waar hij op moet letten en weet aan de hand van jouw wensen een droomwoning te vinden.

3. De buurt

Wist je dat één op de vijf huizenkopers achteraf hekelt over de buurt? Daarom is het van groot belang om de buurt goed te checken. Vraag jezelf af of dit de omgeving is waar jij een gelukkig leven kunt leiden.

4. Buren

Het is echt niet vreemd om aan te bellen bij je (mogelijk) nieuwe buren. Maak kennis en vraag eens naar informatie over de buurt en het het huis. Dit kan nooit geen kwaad. Sterker nog, de meeste buren vinden het juist gezellig om kennis te maken met hun mogelijk toekomstige buurman of -vrouw.

5. Bouwkundige keuring

Het laatste waar je op zit te wachten na het kopen van een woning zijn verborgen gebreken. Als je zelf een huis gaat bezichtigen is het erg lastig om deze gebreken vast te stellen. Bij een ouder huis is het daarom verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Dit voorkomt dat je te maken krijgt met onverwachte onderhoudskosten door verborgen gebreken.

Geef een reactie