5 manieren om de tuin te versieren voor een tuinfeest

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op april 11th, 2022 om 06:51 am

5 manieren om de tuin te versieren voor een tuinfeest

Het organiseren van een leuk en gedenkwaardig tuinfeest begint bij het versieren van jouw tuin met mooie decoratie. Deze blog is voor de mensen die niet weten waar ze moeten beginnen. Je leest hier enkele tips die zullen helpen om jouw tuin er mooier uit te laten zien en ervoor te zorgen dat jou gasten een onvergetelijke tijd hebben.

1. Kies een thema voor uw feest

Wat ons betreft het belangrijkste als je niet weet waar je moet beginne: het kiezen van een thema. Ga bijvoorbeeld voor een western thema, een neon party of een ibiza style tuinfeest.

Heb je een thema gekozen? Dan is het verzamelen van leuke decoratie voor het tuinfeest ook een stuk makkelijker. Sterker nog: door het kiezen van een thema zijn álle keuzes opeens een stuk makkelijker geworden. Van het eten dat je serveert tot de dress-code die je voert.

2. Creëer de sfeer met buitenverlichting

Buitenverlichting zal het thema, de toon en de stemming van je tuinfeest in hoge mate bepalen. Kies in het begin van de tuin voor een beetje sfeerverlichting, zodat de ogen zich kunnen aanpassen. Verder in de tuin kun je uitpakken!

Hieronder zijn een paar manieren om sfeervolle verlichting te creëren:

  • Hang een feestverlichting lichtsnoer buiten aan uw terras, uw schutting of aan boomtakken. Gebruik globe-verlichting voor warm licht.
  • Hang lantaarns of waxinelichtjes aan de bomen of schuttingen rond uw ruimte.
  • Plaats fakkels of vuurkorven langs de paden om deze te sfeervol te verlichten
  • Doorzichtige apothekersflessen met lampolie en lonten erin is ook een betaalbare en praktische oplossing om bars en buffettafels op tuinfeesten

3. Hang slingers en linten op ter versiering

Slingers en linten kunnen uw tuinfeest het gevoel van feestelijkheid geven dat het nodig heeft. En dan bedoelen we natuurlijk niet de standaard slingers in regenboogkleuren.

Er is tegenwoordig ontzettend veel keuze betreft kleur en stijl zoals honeycombs en lampionnen.  Hang deze slingers en linten aan de bomen of hekken rond uw tuin om alles feestelijk en kleurrijk te houden.

Een leuk – niet alledaags – idee is om doeken in allerlei kleuren aan een lijn te hangen. Daarmee creëer je een tasselslinger. (perfect voor een ibiza style party)

LET OP: Maak je gebruik van terrasheaters? Hang de decoratie hier niet te dichtbiJ!

4. Versier uw tuin met ballonnen

Ballonnen zijn een snel, gemakkelijk en betaalbaar alternatief voor het creëren van een vrolijkere ruimte voor uw feest, omdat ze een onmiddellijke oase van kleur geven waar je ze ook neerhangt

Kies er eens voor om de ballonnen op een bijzondere manier op te hangen  door bijvoorbeeld een hele grote ballonnenslinger te creëren of hang ze in plukjes boven de tafels. Dit geeft een ontzettend feestelijk gevoel.

5. Maak een (cocktail)bar met jouw tuinfeesthema

Wat is een tuinfeest zonder cocktailbar? Precies: Niets bijzonders. Geef je gasten een leuke tijd door je bar en buitenkeuken een look te geven die past bij het thema.

Versier bijvoorbeeld jouw bar met stro als je voor een westernthema kiest of met prachtige pasteldoeken als je gaat voor de ibiza style!

Wist je trouwens dat je met een cocktailbar helemaal niet een barman nodig hebt? Kies er voor om alle ingrediënten op een tafel te zetten en de gasten zelf verschillende cocktaisl te laten maken! Leuk voor de gasten én leuk voor jou!

Geef een reactie