De mooiste vloeren die bij u passen

De juiste vloer kiezen is een moeilijke opdracht. Je kan het je namelijk niet zomaar veroorloven om een verkeerde vloer te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten vloeren en dat maakt de opdracht alleen maar moeilijker. Veel mensen kiezen voor laminaat omdat dit er prachtig uit ziet en de kosten lager zijn dan natuursteen. Heb je geen inspiratie? Dat is geen probleem! Je kan namelijk altijd contact opnemen met een specialist die je hierbij kan helpen.

Laminaat

Veel mensen kiezen voor laminaat als vloer. De kosten zijn vaak lager dan andere soorten vloeren en het ziet er prachtig uit. Laminaat is ook zeer makkelijk en snel te leggen waardoor je al gauw verder kan met het verbouwen van je huis. Laminaat bestaat uit op elkaar geperste houtvezels en is afgewerkt met een beschermingslaag van kunststof. Laminaat is over het algemeen makkelijk te onderhouden en gaat lang mee. Het nadeel van vele soorten laminaat is dat ze vrijwel niet tegen waterschade kunnen. Als je per ongeluk water over je laminaat laat vallen, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je laminaat weer snel droog is. Doe je dat niet, dan kan je laminaat krom staan en moet je weer opnieuw laminaat gaan leggen. Dat zou enorm zonde zijn want dat kost weer tijd en geld.

Natuursteen

Een vloer van natuursteen is een prachtige oplossing. Het geeft een warme en luxe uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden. Omdat de vloer van natuursteen is gaat deze ook langer mee dan laminaat of een massieve eikenhouten vloer. Het leggen van een natuursteen vloer kost meer tijd dan het leggen van laminaat. Een natuursteen tegel moet namelijk drogen en waterpas liggen want je wilt geen scheve vloer hebben. Je moet dan namelijk weer opnieuw beginnen en dat is zonde van je geld en tijd. Het is belangrijk dat je dit altijd laat doen door een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben namelijk de ervaring om een vloer van natuursteen op de juiste manier te leggen en zij maken vrijwel geen fouten. Je kan gemakkelijk natuursteen tegels bestellen via het internet. Ook hebben bouwmarkten en tegelwinkels een ruime voorraad aan natuursteen tegels.

Tapijt

Tapijt is een keuze die steeds minder vaak gemaakt word. Laminaat of natuursteen geeft een luxere en warme uitstraling en daarom word tapijt steeds minder gebruikt. Het is natuurlijk wel lekker warm maar is moeilijk te onderhouden en word snel vies. Dit komt doordat elk stukje vuil dat van buiten naar binnen komt, blijft hangen in het tapijt. Ook als je eten of drinken laat vallen is het moeilijk om dit weer uit je tapijt te krijgen. Heel onhandig dus als je kleine kinderen in huis hebt. Tapijt is verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren en materialen. Je kan ook kiezen tussen losse tapijttegels of een vast tapijt. Losse tapijttegels leg je namelijk net zo makkelijk als laminaat en kan je snel vervangen bij een beschadiging. Tapijt is de goedkoopste oplossing als vloer. De kosten zijn stukken lager dan laminaat en natuursteen. Het leggen van tapijt is ook zo gedaan. Je hoeft alleen maar het tapijt op maat te snijden en te bevestigen.

Geef een reactie