5 manieren om je vloer te repareren

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:21 pm

Als je denkt aan vloeropties voor je huis, kunnen zich beelden van gepolijst hardhout in de eetkamer, suggestieve Spaanse tegel in de keuken, of klassieke witte zeshoekige tegel in de badkamer vormen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Roll-Out Vinyl Vloeren

Zonder twijfel is een uitrolvloer het meest eenvoudige idee. Niet alleen is het makkelijk aan te brengen, maar het verbergt ook een veelheid aan problemen. Het werkt zoals de naam al doet vermoeden: Je rolt het gewoon af op de vloer, snijdt het teveel af, en het werk is gedaan! Hoewel eenvoudig te installeren, is het niet zo gemakkelijk te repareren als een vloeg van kleefbare tegels, die het uitsnijden en vervangen van beschadigde delen mogelijk maken. Het leent zich ook niet voor het creëren van aangepaste patronen.

Peel and stick tegels

Als je een vlakke vloer hebt zonder ernstige scheuren of hoogteverschillen, kun je het oppervlak afdekken met peel-and-stick tegels. Ze worden gemaakt van zwaar vinyl en zijn gemakkelijk te snijden en snel aan te brengen. Omdat het tegels zijn, kun je aangepaste patronen maken door het combineren van verschillende kleuren. Zorg ervoor dat je de vloer grondig schoon maakt en laat drogen voordat je de tegels legt.

Verf

Hoewel de meeste ideeën voor het repareren van vloeren speciale installaties en apparatuur vereisen, is dit karwei eenvoudig genoeg te doen met gereedschappen die je waarschijnlijk al bij de hand hebt. Het schilderen van een betonnen vloer is een goedkope manier om het uiterlijk te verbeteren, hoewel het arbeidsintensief is.

Voordat je begint, moet je alle scheuren repareren met betonvuller en de vloer grondig schoon maken. Dan prime en verf je de vloer met behulp van materialen die speciaal zijn ontworpen voor het afdekken van vloeren. Verf is de minst duurzame van alle reparatieopties, en het kan nodig zijn om het proces over ongeveer drie jaar te herhalen.

Epoxy

Net als bij het schilderen met latex, vereist het aanbrengen van epoxy, een soort verf met een ingebouwde verharder, dat je de vloer schoon maakt, met een oplosmiddel indien nodig. Dan meng je de epoxy verf en verharder, en breng je het aan op de vloer. Dat moet snel gebeuren, omdat het mengsel maar twee uur vloeibaar is. Strooi kleurchips over het oppervlak van de vloer en sluit af met een heldere laag om een duurzame vloer te creëren die bestand is tegen olievlekken en gemakkelijk schoon te houden is.

Geef een reactie