4 Cadeautips voor Peuters

Je gaat op bezoek bij vrienden en wilt graag iets meenemen voor hun tweejarige zoontje. Maar wat geef je aan een peuter? Vind jij het ook zo lastig om een kado te kopen? Waar kunnen ze al mee spelen en waar zijn ze nog te klein voor? Kortom, welk speelgoed is het meest geschikt? Wij helpen je met 4 tips op weg!

We beginnen met een echte klassieker:

Lego Duplo

Lego doet het eigenlijk altijd goed. De stukken zijn zelfs nog geschikt voor kinderen die al iets ouder zijn dan peuters. Daar kunnen ze dus nog een tijdje mee vooruit. Voor peuters is dit speelgoed ideaal. Je stimuleert hun verbeelding en ruimtelijk inzicht. Vervolgens gaan ze creatief aan de slag om de mooiste bouwwerken te maken. Goed voor uren speelplezier!

Magnetisch speelgoed

Speelgoed met magneten scoren ook altijd goed! Dit valt net als Lego onder constructiespeelgoed, ze kunnen door middel van de magneten allerlei figuurtjes maken, maar zelfs ook bouwwerken en complete torens! Kies wel voor magneten die wat groter zijn zodat ze deze niet per ongeluk in kunnen slikken.

Houten speelgoed

Even niet achter de ipad maar terug naar de basics, Met houten speelgoed stimuleer je kinderen om vindingrijk te zijn. Bang dat speelgoed snel kapot gaat? Daar hoef je bij houten speelgoed niet mee te zitten. Houten speelgoed kan jaren mee, en slijt niet snel!  Als ouder ben je daarnaast ook goed bezig voor het milieu! Het is een duurzaam product en milieuvriendelijk.

Playmobil

Wie kent het niet? Playmobil is natuurlijk nog steeds een enorme hit voor de jeugd. De populairste lijn is de brandweerwagen. Er worden wereldwijd een hoop brandjes geblust door deze wagen ?.

Dit is natuurlijk een gewild product voor jongens! Wie heeft er niet gedroomd als jongen om brandweerman te worden? Playmobil heeft ook een enorm groot assortiment, dit maakt de keuze aan de ene kant makkelijker, maar ook moeilijker.

Zo, na dit gelezen te hebben ben je er al over uit wat voor cadeau je gaat geven voor je kind zijn verjaardag? Of voor iemand anders z’n verjaardag. Onthoud goed, kinderen kunnen urenlang spelen met deze opties!

Bron: https://poelweb.nl/speelgoed/houten-poppenwagens/

Geef een reactie