5 redenen om jezelf te allen tijde goed te verzekeren

Een verzekering lijkt soms weggegooid geld, vooral als hetgeen waar je voor verzekerd bent niet gebeurt. Maar jezelf en je bezittingen (ruim) voldoende verzekeren is eigenlijk een heel goed idee. Wil je weten waarom precies en welke verkeringen heb je nodig? Dit zijn de 5 redenen om je altijd goed te verzekeren.

Reden 1: Het is goedkoper

Natuurlijk, als je nooit aanspraak hoeft te maken op je verzekering ben je niet goedkoper uit dan wanneer je geen verzekering hebt. Maar als er wel iets gebeurt en je bent goed verzekerd, dan zijn de kosten waarschijnlijk veel lager dan wat je de afgelopen jaren in premie hebt betaald. Daar valt, met enkele uitzonderingen, eigenlijk niet voor te sparen. Denk aan een brandverzekering voor je huis; als je hele huis afbrandt kun je waarschijnlijk niet in één keer een nieuw huis betalen. En omdat je niet van tevoren kunt zeggen of iets jou zal overkomen, kun je maar beter een verzekering nemen. Maar let wel op dat je geen onzinverzekeringen afsluit, die meer kosten dan je ooit vergoed zult krijgen.

Reden 2: Een verzekering geeft geruststelling

Als je jezelf of bezittingen hebt verzekerd tegen bepaalde risico’s moet je natuurlijk niet ineens heel risicovol gaan leven. Echter kan het er wel voor zorgen dat je minder stress hebt, omdat je weet dat het financieel wel goed zit mocht er iets mis gaan. Het is natuurlijk nog steeds vervelend als er iets gebeurt, maar het is lang niet zo vervelend als wanneer je niet verzekerd bent.

Reden 3: Ook in het buitenland verzekerd

Met een reisverzekering of extra dekking van je verzekeraar kun je met een gerust hart op vakantie. In sommige landen is het namelijk heel duur om bijvoorbeeld (spoedeisende) medische kosten uit eigen zak te moeten betalen. Met een goede verzekering hoef je hier geen zorgen over te maken en kun je met een gerust hart op vakantie gaan.

Reden 4: Een verzekering afsluiten is heel eenvoudig

Sinds de komst van het internet is het heel eenvoudig geworden om een verzekering af te sluiten. Je kunt eenvoudig de verschillende verzekeringen vergelijken, de exacte polisvoorwaarden bekijken en het vervolgens afsluiten. Er is dus eigenlijk geen excuus meer om geen goede verzekering te hebben. Je kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig je auto online verzekeren

Reden 5: Je wordt goed geholpen bij conflicten

Een goede verzekering zorgt er eigenlijk al voor dat bepaalde conflicten voorkomen kunnen worden. Als er derden betrokken bij zijn kun je het namelijk heel eenvoudig afhandelen door naar je verzekering te verwijzen. Maar rechtsbijstandsverzekering zal dan weer helpen als je wel in een conflict terecht komt, bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict.

Geef een reactie