5 redenen om voor tapijt als vloerbedekking te kiezen

Tapijten zijn tijdloos. Al jaren spelen ze een belangrijke rol in veel huishoudens. Toch zien we de afgelopen jaren ook veel harde vloerbedekkingen. Wanneer je aan een nieuwe vloerbedekking toe bent, vraag je je misschien af wat de beste keuze is. Kies je voor een harde vloerbedekking of ga je toch voor een tapijt?

Omdat er over harde vloerbedekkingen al genoeg wordt gesproken, bekijken we voor dit artikel de grootste voordelen van tapijt als vloerbedekking. Hieronder volgen vijf redenen om voor tapijt te kiezen. 

1. Veel verschillende mogelijkheden

Wil je geen standaard vloerbedekking die iedereen al in huis heeft? En wil je deze geheel naar eigen wens samenstellen? Dan is tapijt een prima keuze. Deze vloerbedekking is namelijk in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden in kleuren en stijlen dat er altijd wel één is die bij jou past.

2. Extra comfort

Het is niet altijd even gemakkelijk om meer comfort in een ruimte te brengen. Bij comfort denk je al snel aan zachte materialen, extra warmte en een knusse uitstraling. Laat dat nu net dé kenmerken van een tapijtvloer zijn. Ze zijn heerlijk zacht aan de voeten, waardoor het nog prettiger is om gewoon op blote voeten door het huis te lopen.

3. Fijn voor jonge kinderen

Heb je nog jonge kinderen of misschien zelfs wel een baby? Dan weet je als geen ander hoeveel tijd zij op de vloer doorbrengen. Spelend, kruipend of gewoon lekker liggend. Op harde vloerbedekking wordt dit al snel koud. Bovendien kan vallen extra pijn doen. Tapijt biedt veel meer comfort, warmte en ook bescherming bij valpartijen. Hierdoor is een tapijtvloer met name geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

4. Extra isolerend

Het is niet altijd even gemakkelijk om bij harde vloerbedekking de warmte vast te houden. Je zult vaak extra maatregelen moeten treffen om te voorkomen dat de vloer heel koud aanvoelt. Dat is belangrijk, want hoe kouder de vloer is, hoe lager de gevoelstemperatuur in huis ook zal liggen. Met tapijt zorg je voor extra vloerisolatie. De vloer voelt warmer aan, je hebt minder last van koude voeten en de thermostaat kan daardoor misschien zelfs enkele graden naar beneden. Dat levert een fikse besparing op de energierekening op!

Wist je dat tapijt niet alleen isoleert tegen de kou, maar ook nog eens op het gebied van geluid een belangrijke rol kan spelen? Hoogpolig tapijt dempt namelijk contactgeluid. Heel handig wanneer je in een appartement of flat woont. Of wanneer je op zoek bent naar vloerbedekking op de bovenverdieping en liever niet telkens last van andere gezinsleden wil ervaren.

5. In veel gevallen goedkoper

En last but not least… het prijsvoordeel. Een tapijtvloer is in de meeste gevallen namelijk goedkoper dan harde vloerbedekkingen. Hierdoor zijn ze een uitstekende keuze voor mensen met een relatief klein budget die toch over een kwalitatieve en sfeervolle nieuwe vloer willen beschikken.

Geef een reactie