Tips om te besparen op je maandelijkse uitgaven

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:22 pm

Bespaartips maandelijkse uitgaven

Haal je met jouw salaris het einde van de maand niet?

Iedere maand wordt het salaris bijgeschreven en zien we daarna weer een uittocht van de euro’s. De huur of hypotheek, de energierekening, het alles in één pakket voor tv en internet en natuurlijk ook de kosten voor de smartphone en tal van andere kosten. We hebben het dan nog niet eens over de boodschappen en onze hobby’s. Het is natuurlijk niet prettig om te zien dat er zoveel geld wordt afgeschreven iedere maand.

Het is goed om te kijken of er besparingen mogelijk zijn. Niets frustrerender dan het eind van de maand niet halen ondanks dat je gewoon een fulltime baan hebt!

De verzekeringen 

We waren in het eerste rijtje de verzekeringen vergeten. De zorgverzekering, inboedelverzekering en eventueel de verzekering voor de auto, brommer of motor mogen we niet vergeten. De zorgverzekering is zelfs een verplichte verzekering. Het is goed om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken om te kijken of er een maandelijkse besparing mogelijk is. 

Een lagere energierekening? 

Er zijn verschillende manieren om een lagere energierekening te krijgen. Overstappen naar een andere leverancier is een optie. De energie zelf opwekken met zonnepanelen is daarentegen ook een optie. Op die manier is het mogelijk om van gebruiker naar leverancier te veranderen. Het is natuurlijk ideaal en wel zo gemakkelijk. Een andere manier is om minder energie te gaan verbruiken. Het is te realiseren door de woning beter te gaan isoleren. Isoleer de kruipruimte, de muren en ook het dak. Laat de energie niet meer ontsnappen uit je woning. 

Vergelijken om te verrijken

Het is goed om de bestaande abonnementen te vergelijken met elkaar. Kijk of een andere aanbieder voor de tv en internet, de verzekeringen en de energie goedkoper is dan de leverancier die je nu hebt. Vergelijk ook de kwaliteit en de service om dan over te stappen naar een goedkopere aanbieder. Wel zo prettig! 

Een gedachte over “Tips om te besparen op je maandelijkse uitgaven

Geef een reactie