’50 tinten groen’ in je tuin: Daar word je blij van

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op juni 14th, 2023 om 08:07 pm

Is het hebben van (alleen maar) groen in je tuin niet saai? Ons antwoord: Nee, zeker niet. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten groen om uit te kiezen. Geniet nog meer (en het gehele jaar) van de tuin bij je woning, door hier verschillende soorten groen aan toe te voegen. In deze blog lees je meer over de opties die je hebt.

Een laurierhaag als alternatief voor coniferen

Denk bijvoorbeeld aan een laurierhaag, waarmee je verschillende hoekjes kunt creëren. Het maakt zelfs een hele grote tuin tot een fijne, knusse plek om te verblijven in de zomermaanden. Een laurierhaag heeft een fraai, diepgroene kleur en vormt een goed alternatief voor bijvoorbeeld een haag van coniferen. Prettig aan de laurierhaag is dat deze snel groeit: zo’n 40 tot 50 centimeter per jaar. Het kost zodoende maar weinig tijd, voordat je een volwaardige haag in de tuin hebt staan. Niet alleen de keuze voor het poten van een laurierhaag is een interessante; er zijn meer mogelijkheden. 

Tip: een Portugese laurier online kopen is heel eenvoudig! Datzelfde geldt voor het bestellen van verschillende andere soorten laurierplanten. Zo hoef je niet naar de tuinwinkel om een groot aantal planten op te halen. 

Voorzie de tuin van een groot gazon voor de kinderen 

Naast het gebruik van een laurierhaag in de inrichting van de tuin, is de keuze voor een groot gazon een absolute no-brainer. Kinderen vinden het heerlijk om hier in de zomermaanden op te spelen. Daarbij is het ook voor een hond of kat een fijne plek.

Dat laatste komt voornamelijk door het feit dat een gazon, net als andere planten, de warmte op warme dagen nauwelijks vasthoudt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de bestrating van het terras. Deze bestrating koelt nauwelijks af, waardoor het hier al snel te warm is voor een hond of spelend kind.

Je profiteert niet alleen zelf van een gazon in de tuin; een gazon helpt ook hittestress binnen de wijk tegen te gaan. Hittestress is een fenomeen waarbij de warmte door de massale bestrating in Nederlandse wijken lang blijft hangen. Het komt steeds vaker voor. 

Prachtig groenblauw schapengras (Festuca glauca)

Naast de eerder genoemde opties, is blauw schapengras (Festuca glauca) een interessante keuze om verschillende tinten groen aan je tuin toe te voegen. Dit siergras staat bekend om zijn opvallende blauwgrijze kleur, waardoor het een unieke uitstraling geeft aan je tuin. Festuca glauca vormt compacte zoden en heeft een laag onderhoudsniveau, waardoor het ideaal is voor borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Daarnaast is het een winterharde plant die het hele jaar door groen blijft, waardoor je het hele jaar kunt genieten van zijn schoonheid. Voeg blauw schapengras toe aan je tuinontwerp voor een levendige en boeiende groene omgeving.

Een moestuin voor verse groenten en kruiden 

Wat is er fijner dan het bereiden van een verse salade in de zomermaanden, met de groenten en kruiden uit je eigen tuin? Houd bij het opnieuw indelen van de tuin bij je woning ruimte vrij voor een kleine moestuin. Een moestuin is niet alleen een goede optie door de verse groenten die het je oplevert; voor kinderen is het leuk om te zien hoe de diverse groenten zich ontwikkelen door de tijd heen. Groenteplantjes haal je bij de lokale kweker, of bestel je online. 

Een gedachte over “’50 tinten groen’ in je tuin: Daar word je blij van

Geef een reactie