5x mooie buitenverlichting voor thuis

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op oktober 27th, 2021 om 07:24 pm

Mooie buitenverlichting (bron: nostalux)

Buitenverlichting is onze ogen véél meer dan een verplicht nummer. Er zijn namelijk legio mogelijkheden die jouw huis op haar eigen manier extra karakter geven. Wij vinden het dan ook een gemiste kans als jij ‘standaard’ en saaie buitenverlichting thuis hebt. Tijd om hier verandering in te brengen. In samenwerking met Nostalux zet Woonleven.com voor jou 5 mooie buitenlampen op een rijtje, zodat jij geïnspireerd bent om eindelijk eens die saaie lampen van de muur te schroeven!

1. Wandverlichting ‘up en down’

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: Opvallende huizen die super sfeervol verlicht zijn…. Grote kans dat er in dit geval gebruik gemaakt is van ‘up en down’ verlichting. Schitterende lampen die zowel omhoog als naar beneden schijnen. Hiermee geef jij jouw huis een echt luxe uitstraling geven en laat jij jouw trots opvallen. Het is dan ook niets voor niets dat wij deze lampen met stip op nummer 1 zetten.

Let wel op: Heb je een gevel met oneffenheden? Dan is dit type lamp misschien niet jouw ‘go-to’. (Al kan het ook op oneffen gevels ook ontzettend mooi zijn.)

buitenverlichting 'up en down'

2. Classy Rosé gouden buitenlamp

Roségoud is al jaren ontzettend populair bij vrouwen omdat het een zeer luxe uitstraling geeft. Waar het eerst voornamelijk roségouden horloges en sieraden waren, zien we nu al veel meer items op de markt. Zo zien we veel woonaccessoires voor binnenshuis, binnenlampen, keukengreepjes en nog veel meer.

Maar heb je al eens gedacht aan een buitenlamp in roségoud? Waarschijnlijk niet….

You heard it here first: Roségoud is ontzettend mooi en classy als buitenverlichting. Monteer het bijvoorbeeld aan een witte muur om deze extra op te laten vallen!

3. Strak design buitenlamp

Ook matzwart is niet meer weg te denken uit de woningen in Nederland anno 2021. Maar ook buiten zien we steeds vaker matzwart. Fietsen, auto’s en nog veel meer!

Met een matzwarte buitenlamp met strakke (rechte) lijnen geef je jouw huis een heel warme uitstraling. Het is net alsof je al binnen bent, terwijl je nog gewoon buiten bent.

In onderstaand voorbeeld zie je een matzwarte buitenlamp gemonteerd op zwart hout. Wat ons betreft een prachtig voorbeeld van de toepassing van dit type lamp. Industrieel, maar toch ook ontzettend warm!

TIP: Kies voor een warme lichtkleur om extra sfeer toe te voegen.

4. Retro lamp (alsof je op een boerderij bent)

Ben jij fan van een wat meer landelijke woonstijl? Dan is onderstaande (stal) lamp misschien wel iets voor jou. De stallamp zien we allang niet meer alleen op boerderijen en landelijke woningen. Ook in stadse omgevingen zien we ‘m veel vaker terug. De speelse vormen geven de lamp een echt retro karakter, toch is de lamp tegelijkertijd ook ontzettend modern door de toepassing van een brons-achtige kleur!

En er is meer: dit type lamp is namelijk in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Dezelfde lamp, maar tegelijkertijd ook zo anders. Iedere kleur heeft namelijk haar eigen karakter.

5. De ‘outsider’: een klassieke scheepslamp

Als je denkt aan mooie buitenverlichting voor thuis, denk je misschien niet direct aan een scheepslamp. Tóch is het wat ons betreft zeker het overwegen waard! De tijd dat een scheepslamp alleen op boten te zien was, is namelijk al lang en breed voorbij. We zien ‘m ook steeds vaker bij woningen! Een scheepslamp is misschien niet de lamp die jij prominent aan jouw voorgevel hangt, maar het is daarentegen wel een ontzettende sfeermaker voor achter in de tuin of aan de muur van het hok.

Geïnspireerd? Zo Niet?! Neem dan contact op!

We hopen met dit blog inzicht te hebben gegeven in de mogelijkheden van buitenverlichting anno 2021! Onze extra tip: Vergeet ook zeker niet te combineren. Het is namelijk niet het één of het ander. Je kunt de voorbeelden ook prima aanvullend aan elkaar toepassen.

Heb je toch nog vragen? Dit blog is geschreven in samenwerking met de specialisten van Nostalux. Zij helpen je dan ook graag verder en vertellen je graag nóg veel meer. Alles zodat jij de mooiste buitenverlichting voor thuis krijgt!

Geef een reactie